SanDisk Ultra microSDXC UHS-I card 400 GB

SanDisk teki huipputilavan muistikortin.

© SanDisk

SanDisk esitteli maailman tilavimman microSD-muistikortin

Sandiskin uutuuskortille mahtuu esimerkiksi 40 tuntia täyden teräväpiirron videota.

maanantai 18. syyskuuta 2017 teksti P. Jensen

Mobiililaitteessa tuppaa tunnetusti tallennustila käymään vähiin, kun siihen kertyy kuvia ja videoita sekä yhä lihavampia sovelluksia.

Puhelimen ja tablet-laitteen ahkeralle käyttäjälle tuo helpotusta Sandiskin uusin microSD-muistikortti, joka on ennätystilava.

SanDisk Ultra microSD UHS-I -muistikortin kapasiteetti on peräti 400 gigatavua. Tähän asti suurimman kortin titteliä on kantanut Samsungin 256-gigtavuinen muistikortti.

Puhelimen tai tabletin tallennustilan laajentaminen SanDiskin uutuuskortilla ei ole halpaa, sillä hinnaksi on kerrottu 250 dollaria. Se merkinnee sitä, että euroissa numero on isompi, ainakin täkäläisissä kaupoissa. Hintaa ei vielä ole vahvistettu. Saksan Amazonissa voi jo tilata kortin 250 euron hintaan, mutta toimituksen luvataan käynnistyvän vasta reilun kuukauden kuluttua lokakuussa.

Android-käyttäjän monsterikortti

Uudet tekniikat vaativat aikaisempaa enemmän tallennustilaa laitteilta. Esimerkiksi kun uusien puhelinten huippumalleissa on kaksoiskamera, jolla saa upeita kuvia, tarkoittaa se myös, että kuvat vievät kaksin verroin tilaa aikaisempiin verrattuna.

Sandiskin uutuuskortin 400 gigatavua on tarkoitettu juuri nykyajan mobiilikäyttäjille - nimenomaan Android-laitteiden – joiden ei tilavan kortin ansiosta tarvitse pelätä, että tila loppuu kesken videoilta, valokuvilta, musiikilta, elokuvilta ja muilta tiedostoilta, joita tien päällä tallennetaan ja jaetaan.

Kortin siirtonopeudeksi luvataan 100 megatavua sekunnissa, jolla siirtyy jopa 1 200 valokuvaa minuutissa.

Lisätietoja monsterikortista on SanDiskin sivuilla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!