Asus PB287Q

4K-näyttö ale-hintaan

Uusi Asus PB287Q on näyttö, jonka toisto on tavallista näyttöruutua neljä kertaa tarkempi. Kohtuullisesta hinnastaan huolimatta se pystyy toistamaan peräti noin miljardi eri värisävyä.

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Jos valokuvan monista pikseleistä haluaa nauttia perusteellisesti, saattaa kannattaa harkita tavallista tarkemman 4K-tietokoneennäytön hankintaa. Sellaisiin kuuluu Asus PB287Q, jonka erottelukyky on peräti 3840 x 2160 pikseliä eli neljä kertaa tarkempi kuin tavallisen teräväpiirto- eli Full HD-näytön erottelukyky.

Näyttö on 28-tuumainen, joten se tekee oikeutta hyvälaatuisille kuville kokonsakin puolesta. Sävyjentoistossa ei ole kursailtu, sillä ne toistuvat 10-bittisessä väriavaruudessa, mikä vastaa 1,08 miljardia sävyä. Tähän ratkaisuun on päädytty, jotta väriliu’ut ja sävysiirtymät toistuisivat tasaisen pehmeästi ilman kuvakohinaa.

Valmistaja on laskenut näytön hintaa noin viidenneksen, joten nyt sen myyntihinta on suomalaisissa kaupoissa 649 euroa. Näytössä on DisplayPort-versio 1.2, jonka myötä sen päivitystaajuus on 60 Hz.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!