Delliltä 5K-näyttö

Delliltä 5K-näyttö

Erinomaista tarkkuutta ja värisävyjen toistokykyä, näistä ominaisuuksista on tehty uusi Dell UltraSharp UP2715K. Jos 5K-näytöt yleistyvät pian, voivat 4K-näytöt tuntua vanhanaikaisilta ennen aikojaan.

maanantai 17. marraskuuta 2014

Tietokonenäyttöjen valmistajien kesken ollaan aloittelemassa kiihkeää tarkkuuskilpailua. Vastikään Apple julkisti uuden Retina iMacin, jossa on 5120 x 2880 pikselin 5K-näyttö, ja nyt on esitelty ensimmäinen Windows-puolen 5K-näyttö.

27 tuuman 5K-näyttö

Uusi Dell UltraSharp UP2715K tarjoaa 14,7 miljoonan pikselin näytön kuin kilpailijansa Apple, ja koko on sama 27 tuumaa. Se pystyy toistamaan jopa 99 prosenttia laajasta Adobe RGB -väriavaruudesta, jossa on erityisen runsaasti varsinkin vihreän sävyjä verrattuna yleisimmin käytettyyn sRGB-väriavaruuteen.

UltraSharp UP2715K hyödyntää Delliin PremiereColor-tekniikkaa, ja laite on värikalibroitu jo tehtaassa. Värien toistotarkkuus on 12 bittiä kutakin värikanavaa kohti. Näytössä on myös erikoispinnoite, jotta kuvat toistuisivat mahdollisimman kirkkaina ja hyväkontrastisina. Lisää kerrotaan Dellin amerikkalaisilla kotisivuilla täällä. UP2715K ei vielä näy yhtiön suomenkielisillä sivuilla, mutta odotamme näytön hinnan nousevan hyvän matkaa yli 2000 euron.

Mitä ovat Ultra HD ja 4K? kertoo lisää aiheesta 4K ja Ultra HD

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!