Nyt tulee Ultra HD

Unohda pikkuruiset 50-tuumaiset Full HD-televisiot. Tulossa on tuplasti suurempia laitteita valtavalla nelinkertaisella tarkkuudella. Tämän uuden tekniikan mahdollisuuksia voidaan käyttää jo nyt.

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kun istut uudenaikaisen elokuvateatterin pehmeässä, viininpunaisessa tuolissa nauttimassa uutuuselokuvasta, se heijastetaan kankaalle todennäköisesti neljä kertaa Full HD -televisiotasi tarkempana. Tarkkuutta kutsutaan nimellä 4K, ja siinä on peräti 4096 x 2160 pikseliä. Nimi 4K tulee siitä, että pystyviivoja on vierekkäin reilut 4000 kappaletta.

Tämä huipputarkka standardi on pikkuhiljaa hiipimässä myös kotien TV-vastaanottimiin, sillä 4K-tarkkuuden ja yli 80 tuuman jättiläistelevisioita on jo kaikilla valmistajilla. Standardi on viralliselta nimeltään Ultra HD. TV:n on tuo standardi täyttääkseen pystyttävä vähintään 3840 x 2160 pikselin tarkkuuteen, siis hiukan alle varsinaisen 4K-elokuvastandardin. Valkokangas on siis hiukan leveämpi kuin kotilaitteiden leveys, mutta tässä varhaisessa vaiheessa nämä kaksi standardia menevät sekaisin monilta – myös laitevalmistajilta.

Runsaasti lisää luettavaa: 4K ja Ultra HD

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!