Samsung 32UE850r 4K-näyttö

Samsung 32UE850r oli mukana 4K-näyttötestissämme.

© Samsung

Valitse sopiva 4K-näyttö

4K-näyttöjen hinnat ovat laskeneet mutta laatu parantunut. Kerromme, mitä 4K-näytöstä haaveilevan kuvankäsittelijän kannattaa huomioida ennen ostopäätöstä.

maanantai 6. maaliskuuta 2017 teksti P. Siersbæk

4K tuntuu meistä lähes korvaamattomalta kuvankäsittelyssä, sillä ruudulla näkyvä kuva on jo ruudun kokoisenakin uskomattoman yksityiskohtainen eikä sitä tarvitse suurentaa lainkaan.

Jos aiot vaihtaa nykyisen näyttösi 4K-näyttöön, muista, että näyttöjen laadussa on eroja, aivan kuten televisioissakin. Eroja syntyy siitäkin, käytetäänkö näyttöä nettiselailuun, tietokonepeleihin vai kuvankäsittelyyn. Niiden värientoiston vaatimukset vaihtelevat.

Värintoisto edellä

Kuvia voidaan käsitellä pimeässä toimistossa tai kirkkaassa huoneistossa, mikä vaikuttaa värien ja harmaan eri sävyjen toistumiseen.

Joidenkin näyttöjen valikoista löytyy esiasetus valokuville, ja yleensä on parasta, jos näytössä voidaan käyttää tulostimienkin käyttämää sRGB-väriavaruutta, jolle myös kamera voidaan säätää.

Pieni vasteaika on kuvankäsittelyssä etu. Hyvin pieni vasteaika on kuitenkin oikeasti tarpeen vain pelattaessa tietokoneella toimintapelejä.

AOC U3277PWQU

AOC U3277PWQU -4K-näyttö voidaan kääntää pystysuoraan.

© AOC

4K-näyttöjen hyvät paneelit

Tämän testin näytöissä on käytetty IPS-, VA- tai PLS-paneeleja. Vanhempia TN-paneeleita ei ole mukana. IPS, sanoista In-Plane Switching, on kalliimpi ja parempi. Se toistaa värit hyvin tarkasti. VA-paneeleille, sanoista Vertically Aligned, on tyypillistä hyvä kontrasti ja värit. 

Tämän testin näytöille asettamamme vaatimukset olivat 4K-resoluutio, noin 1000 euron hintaluokka ja vähintään 27 tuuman koko. Näyttöjen tuli lisäksi sopia juuri kuvankäsittelyyn.

Testasimme kuusi 4K-näyttöä, ja testi on Digikuvan uusimmassa numerossa 5/2017.

Tee lehtitilaus nyt, niin voit lukea viisi uusinta numeroamme mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!