29 perusasiaa objektiiveista

Optisella laadulla saa myös kuvanlaatua. Keräimme tosiasioita ja vinkkejä, jotka auttavat hyödyntämään objektiivien ominaisuudet ja saamaan teräviä ja hyviä kuvia uusilla ja vanhemmillakin objektiiveilla.

tiistai 18. joulukuuta 2012

Useimmat valokuvauksen harrastajat näkevät paljon aikaa ja vaivaa oppiakseen säätämään kameransa mahdollisimman hyvin. Usein objektiivi jää vähemmälle huomiolle, vaikka myös sen käyttöön liittyy monia asioita, jotka on hyvä pitää mielessä niin vanhoja objektiiveja käytettäessä kuin uutta ostettaessakin.

Korkealaatuinen objektiivi tarjoaa kuvaajalle monia käytännön etuja. Kalliilla objektiivilla saa esimerkiksi teräviä kuvia jo täydellä aukolla. Halpaa objektiivia joutuu terävyyteen pyrittäessä yleensä himmentämään jonkin verran. Kun kallis objektiivi on yleensä myös valovoimaisempi, kahden objektiivin suurimman käyttökelpoisen aukon ero voi olla jopa kolme aukkopykälää. Näin suuren eron huomaa selvästi, kun kuvataan hämärässä tai kun halutaan saada tausta epäteräväksi käyttämällä suurta aukkoa.

Katsauksemme auttaa niin objektiivin valinnassa kuin hyödyntämisessäkin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!