Canon EF 85 mm F1.4L IS USM

Uusi Canon EF 85 mm F1.4L IS USM on suojattu kosteutta ja likaa vastaan.

© Canon

Canonilta 4 uutta objektiivia EOS-runkoihin

Canonin uusi EF 85 mm F1.4L IS USM on valovoimansa ja kuvanvakaimen myötä kuin nakutettu muotokuvaajille, ja lisäksi japanilaisfirma tuo markkinoille kolme erikoisobjektiivia mm. arkkitehtuurikuvaukseen.

tiistai 29. elokuuta 2017 teksti Kristoffer Engbo

Muotokuvaajat käyttävät mieluiten objektiiveja, joilla saa kohteesta terävän mutta taustasta sumennetun. Kuunneltuaan asiakaspalautetta Canon tuo markkinoille EF 85 mm F1.4L IS USM -pikkutelen, jonka pitäisi täyttää ainakin nämä kriteerit.

Objektiivissa on kuvanvakain, jonka ansiosta sillä voidaan kuvata käsivaralta jopa neljä aukkoaskelta pitemmillä valotusajoilla kuin ilman vakainta, eivätkä kuvat tärähdä, Canon lupaa.

Valmistaja on pyrkinyt minimoimaan optiset virheet kuten kromaattisen poikkeaman, joka näkyy kuvissa tummien ja kirkkaiden alueiden rajakohtien värjäytyminä. Objektiivi on käsitelty ASC-pinnoitteella, joka poistaa haamukuvia eli ylimääräisiä heijastumia.

Canon EF 85 mm F1.4L IS USM:ssä on elektromagneettinen, yhdeksästä lehdestä koostuva himmennin, jonka suurin koko on F1,4. Sillä saadaan helposti aikaan taustasumennus, josta käytetään myös nimitystä bokeh. Tuotteen myynti alkaa marraskuussa, ja suositushinta on 1700 euroa.

Paljon uutta kertaheitolla

Canon Tilt/Shift

Uudet tilt/shift-objektiivit TS-E 135 mm F4.0L Macro, TS-E 90 mm F2.8L Macro ja TS-E 50 mm F2.8L Macro.

© Canon

Samalla kertaa Canon tuo markkinoille kolme tilt/shift-objektiivia, joilla voidaan ottaa mm. arkkitehtuurikuvia, joissa linjat eivät kaadu tai vääristy, sekä muutella tarkennuskohtaa ja siten saada aikaan esim. miniatyyrikuvia.

TS-E 135 mm F4.0L Macro on polttoväliltään tähän asti pisin Canonin valmistama til/shift-objektiivi. Yhdessä niinikään upouuden TS-E 90 mm F2.8L Macro -objektiivin kanssa myös paitsi makro- myös muotokuvaukseen, kun taas kolmas Canon-uutuus, TS-E 50 mm F2.8L Macro, soveltuu enimmäkseen rakennusten ja maisemien kuvaamiseen .

Kunkin näiden kolmen tilt/shift-objektiivin lähtöhinta on 2700 euroa.

Lue lisää Canonista täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!