Canon EF 400 mm F4.0 DO IS II USM

Canonilta tulossa voimakas tele?

Patentointi viittaa kovasti siihen, että Canon olisi suunnittelemassa peräti 1000 mm:n teleobjektiivia.

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Lintu- ja urheiluvalokuvaajat voinevat lähiaikoina alkaa miettiä järeän putken hankkimista kamerarunkoonsa. Verkkosivusto Canon Rumors nimittäin kertoo Canonin hakeneen patenttia 1000 millimetrin objektiiville.

Huhusivuston mukaan EF 1000 mm F5.6 IS DO hyödyntää Diffractive Optics -tekniikkaa DO-linsseineen, joista kerrotaan täällä.

DO-tekniikan etu perustuu siihen, että objektiivi voidaan rakentaa verrattain kompaktiin kokoon, joten tämä mahdollinen uusi tulokas olisi vain 50 cm pitkä. DO-objektiivien tunnus on vihreä rengas, ja Canonilla on nykyään valikoimassaan pari DO-objektiivia, joista EF 400 mm F4.0 DO IS II USM on kuvattuna tässä.

Lisää teleputkia tulossa?

Canonin pisin tele on nyt EF 800 mm F5.6L IS USM, mutta Canon on aiemmin valmistanut 1200-millisen, 84 cm:n pituisen teleputken, joita tosin tehtiin vain muutama kappale.

Keväällä Canon esitteli myös 600 mm:n objektiivin prototyypin, joka niin ikään perustuu DO-tekniikkaan, mutta nyt kuulostaakin siis siltä, että valmisteilla olisi vielä pitempi tele. Se ei kuitenkaan ole tulossa myyntiin vielä aivan lähiaikoina.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!