Canon EF-S 35 mm F2.8 Macro IS STM

Lähikuvausvalo objektiivissa.

© Canon

Canonin uudessa makro-objektiivissa on valaisin

Canon esitteli tänään EF-S 35 mm f/2.8 Macro IS STM -objektiivin, jonka kiinteällä LED-lähikuvausvalolla voidaan säätää kohteen valaistusta.

torstai 6. huhtikuuta 2017 teksti Kristoffer Engbo

Viime vuonna Canon esitteli maailman ensimmäisen automaattitarkenteisen objektiivin, jossa on makrosalama.. Objektiivi sopii peilittömiin EOS M -kameroihin, ja nyt Canon on esitellyt vastaavantyyppisen objektiivin APS-C-kennokoon peilikameroihin.

Uutuusobjektiivin kiinteällä LED-lähikuvausvalolla voidaan valaista valaista pieniä kohteita ja tasoitella varjoja, jotta makrokuvista tulisi mahdollisimman yksityiskohtaisia.

Canon EF-S 35 mm F2.8 Macro IS STM:n etulinssiä ympäröi kaksiosainen valorengas, jonka puoliskoja voidaan käyttää sekä yhdessä että erikseen, ja valon voimakkuutta voidaan säätää.

Muutakin kuin lähikuvia

Objektiivissa on myös kuvanvakain. Automaattitarkennus toimii STM-moottorilla, joka on hyvin hiljainen ja muuttaa tarkennuskohtaa pehmeästi, mikä on selkeä etu videokuvaajalle.

Objektiivin suurennussuhde on 1:1, eli kohteet tallentuvat kennolle todellisessa koossaan, ja lyhin tarkennusetäisyys on kolme senttimetriä. 

Objektiivi sopii myös muotokuvaukseen ja katukuvaukseen, ja APS-C-koon kameroissa sen polttoväli vastaa 56 millimetriä.

Myynti alkaa toukokuussa hintaan 450 euroa. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!