Entistä parempi Nikon-tele

Luonto- ja urheilukuvaajia kiinnostanee Nikonin uudistettu versio tunnetusta 400 millin teleobjektiivista. Parannuksia on tullut melkoisesti.

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Nikon julkisti vastikään AF-S Nikkor 400 mm F2.8E FL ED VR -teleobjektiivin, joka on 816 grammaa edeltäjämalliaan kevyempi. Valmistajan mukaan uusi 400-millinen on myös entistä kestävämpi, ja sillä on helpompi saada hyviä otoksia vaikeassa valaistuksessa – olipa kyseessä villieläinten, jalkapallo-ottelun tai muun nopean toiminnan kuvaaminen.

Arkoja eläimiä kuvattaessa etua on entistä paremmasta tarkennusnopeudesta ja tärinänvaimennustekniikasta. Valmistaja lupaa, että kromaattinen värivirhe ja haamukuvat on saatu minimoitua nanokidepinnoitteen ja erityisten linssiratkaisujen ansiosta.

Uudelleensuunnitellun optisen rakenteen 12 ryhmässä on 16 elementtiä, joista kaksi on fluoriittielementtejä ja kaksi ED-elementtejä. Valmistajan mukaan valotus pysyy vakaana myös sarjakuvauksella, jopa 11 kuvan sekuntinopeudella, johon päästään Nikon D4S -rungolla. Uudessa telessä on yhdeksän himmenninlehteä, jotka näin valovoimaisella optiikalla tuottavat pehmeän taustasumennuksen.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!