AF-S Nikkor 70-200 mm F2.8E FL ED VR

Entistä vahvempi 70–200 mm:n zoom Nikonilta

Nikon uudisti 70-200 mm:n zoominsa. Uusi malli on entistä nopeampi, kevyempi ja laadukkaampi. Nikonin valikoimaan tulee myös uusi tilt/shift-perspektiivinkorjausobjektiivi.

torstai 20. lokakuuta 2016

Valovoimainen zoomobjektiivi, jossa on 70–200 mm:n polttovälialue, on monen kuvaajan toivelistalla, ja juuri tällaisesta tuotteesta Nikon on esitellyt upouuden version Kyseessä on AF-S Nikkor 70-200 mm F2.8E FL ED VR, joka on valmistajan mukaan entistä nopeampi, kevyempi ja käytännöllisempi.

Nikonilta kerrotaan , että automaattitarkennuksen seuranta on edeltäjämalliin nähden parantunut, mistä on etua liikkuvia kohteita sarjakuvauksella kuvattaessa. Neljän valotusaskeleen kuvanvakain otetaan välittömästi käyttöön, kun laukaisin painetaan puoleenväliin, ja uusi Sport VR -tila tuottaa entistä vakaamman etsinkuvan erittäin nopeaa toimintaa kuvattaessa.

Uusi optinen rakenne sisältää mm. kuusi ED-lasielementtiä ja fluoriittilinssielementin. Nanokidepinnoite parantaa kuvanlaatua vähentämällä haamukuvia ja heijastuksia, kun taas värivirheitä, väripoikkeamia ja vääristymistä hallitaan koko zoomausalueella, Nikon kertoo tiedotteessaan.

Lähin tarkennusetäisyys on 1,1 m, ja objektiivin ohjelmoitavat painikkeet helpottavat käyttöä. Zoomaus- ja tarkennusrenkaiden paikat on vaihdettu keskenään objektiivin käsiteltävyyden parantamiseksi.

Objektiivi tulee myyntiin 10.11. suositushintaan 3325 euroa.

Uusi erikoisobjektiivi

Lisäksi Nikon esitteli 19 mm:n tilt/shift-objektiivin, joka sopii rakennus-, taide- ja maisemakuvaukseen.

Tilt/shift- eli perspektiivinkojausobjektiivilla kuvattaessa voidaan oikaista kaatuvia linjoja ja muokata syvyysterävyyttä ilman himmenninaukon säätämistä. Verrattuna edeltäjäänsä uusi PC Nikkor 19 mm F4E ED on joustavampi käyttää, mikä suureksi osaksi johtuu uudenlaisista kallistus- ja siirto-ominaisuuksista sekä kaksitasoisista kierto-ominaisuuksista.

Objektiivi tulee myyntiin 27.10. suositushintaan 4125 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!