Fujifilm-runkoihin tulossa superlaajakulma

Fujinon XF 10-24 mm F4 R OIS –zoomin lyhyin polttoväli vastaa kinokoossa 15 mm:n laajakulmaa. Valovoima on sama koko polttovälialueella, ja objektiivissa on myös kuvanvakain. Tuote tulee myyntiin vasta maaliskuussa.

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Fujifilmin kamerarunkoihin sopivien objektiivien määrä kasvaa kovaa vauhtia, ja viimeisin lisäys tähän joukkoon on Fujinon XF 10–24 mm F4 R OIS. Sen kuvakulma on erittäin laaja, sillä se vastaa samaa kuin 15–36 millimetriä kinokoossa.

Valovoima on F4 koko polttovälialueella, joten valotusarvot eivät muutu polttovälin mukaan. Hetikään kaikissa laajakulmaoptiikoissa ei ole kuvanvakainta, mutta tästä sellainenkin löytyy, ja siitä on kuvaterävyyden kannalta paljon apua, kun kuvataan hämärässä ilman salamaa.

objektiivin linssit on pintakäsitelty, mikä vähentää niiden välisiä valoheijastuksia. Linsseistä kolme on erityisen hyvälaatuisia, mikä yhdessä Fujifilm-kameroiden X-Trans-kennojen kanssa pyrkii tuottamaan mahdollisimman hyvää kuvanlaatua.

Objektiiviin ulkokuori on metallia, ja himmennin koostuu seitsemästä pyöristetystä lehdestä, joten sillä saadaan aikaan pehmeän miellyttävä taustasumennus. Objektiivi tulee myyntiin maaliskuussa. Suomen eurohintaa ei ole vielä kerrottu, mutta Ison-Britannian hinnan perusteella (£ 850) se tulee olemaan noin tuhat euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!