Fujifilm-uutuus katukuvaajille

Fujifilm tuo markkinoille valovoimaisen Fujinon XF 16 mm F1.4 R WR -objektiivin, joka soveltuu erityisesti katukuvaukseen niin polttovälinsä, valovoimansa kuin tarkennusnopeutensakin puolesta.

torstai 16. huhtikuuta 2015

Fujifilmin valovoimainen X-sarjan objektiiviuutuus on Fujinon XF 16 mm F1.4 R WR. Polttoväli vastaa kuvakulmaltaan kinokoon 24 millimetriä, kun otetaan huomioon rajauskerroin 1,5. Suurin aukkoarvo F1,4 kertoo valovoimaisesta objektiivista, jolla saa hyvää jälkeä myös hämärän aikaan.

Tässä sääsuojatussa objektiivissa on 13 linssielementtiä 11 ryhmässä. Lähin tarkennusetäisyys on 15 cm, mikä antaa laajakulmalle lisää käyttömahdollisuuksia. Objektiivissa on niin kutsuttu Rear Focusing System, joka tietää nopeaa tarkentamista. Fujifilmin mukaan reaktioaika on vain 0,11 sekuntia. Tarkennusrenkaassa on perinteinen etäisyysasteikko, joka auttaa välimatkojen arvioinnissa. Molemmat ominaisuudet ovat tarpeellisia juuri katuvalokuvausta ajatellen. Hintaa ei ole julkistettu, mutta se asettunee hieman yli 1000 euron.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!