Fujinon XF 200mm F2.0 R LM OIS WR
Vieläkin pidempää

Fujifilm tyo syksyllä markkinoille kaksi uutta objektiivia, ja näillä lisäyksillä Fujifilm alleviivaa olevansa yksi alan suurista

Fujifilmiltä uusi laajakulma, tele ja kolme muuta mielenkiintoista objektiivia

Fujifilmillä on kunnianhimoisia objektiiviuutuuksia jonoksi asti. Uusia objektiiveja on peräti viisi, joukossa uusi tele ja ultralaajakulma.

lauantai 21. heinäkuuta 2018 teksti L. Hagemann

Fujifilmin tehtaalla on ollut vilskettä, ja nyt se imoittaa peräti viidestä lisäyksestä peilittömän X-kameramalliston objektiiveihin.

Aluksi on syksyllä vuorossa kaksi mielenkiintoista objektiivia.

Uusi 200-millinen Fujifilmiltä

Nyt Fujifilm on tosissaan suurella pelikentällä, jota ovat tähän saakka hallinneet Canon, Nikon ja Sony – markkinoille tulee nimittäin 200-millinen tele, joka kiinnostaa niin ammattilaista kuin vakavaa harrastajaakin.

Fujinon XF 200mm F2.0 R LM OIS WR
Vakava panostus

Fujifilmin uusi 200-millinen tele miellyttää niin ammattilaista kuin vaativaa harrastajaakin. 

Fujinon XF 200mm F2.0 R LM OIS WR, jonka polttoväli vastaa täysikennoisessa 305 mm:ä, sopii mm. eläin- ja urheilukuvaukseen. Teleobjektiivin mukana tulee sääsuojattu 1.4x telejatke, jonka kanssa polttoväliksi saadaan 280 mm:ä – mikä vastaa 427 mm:ä – valovoimalla F2,8.

Tarkennusmoottorin kerrotaan olevan nopea ja hiljainen, ja kuvanvakaimen teho on viisi vaotusaskelta. Mattamusta objektiivi kestää kosteutta ja pölyä ja 10 asteen pakkasta, ja sen etulinssissä on fluoripäällyste, joka hylkii likaa ja sormenjälkiä.

Telejatke 1.4x
Yhä lisää pituutta

Tele tulee pakettina 1.4x telejatkeen kanssa, jonka kanssa polttoväli on 305 mm.

Objektiivi ja telejatke tulevat markkinoille syyskuussa, ja niiden yhteishinnaksi arvioidaan reilut 5.600 euroa.

Fujifilmiltä ultralaajakulma

Heti perään marraskuussa tulee Fujifilmiltä myös ultralaajakulma, joka sopii hyvin mm. maisemiin ja konsertteihin. Kysymyksessä on X-malliston toistaiseksi tehokkain laajakulmazoom, XF 8-16mm F2.8 R LM WR, jonka polttoväli vastaa kinokoossa 12-24 mm:ä. 

XF 8-16mm F2.8 R LM WR
Tosi tehokas

Fujifilmin toistaiseksi tehokkain laajakulma tulee markkinoille marraskuussa.

Fujifilm lupailee nopeaa ja hiljaista tarkennusta ja heijasteita vähentävää nanopäällystystä. Tämäkin objektiivi kestä pölyä ja kosteutta ja 10 asteen pakkasta.

Hinnan odotetaan asettuvan 2150 euron paikkeille.

Valovoimaennätys tulossa

Fujifilm on täydentänyt objektiivivalikoimaa kolmella muullakin objektiivilla, jotka tulevat markkinoille ensi vuonna.

Vuonna 2019 nähdään siis pieni ja valovoimainen laajakulma XF16mm F2.8 R WR ja perinteinen kuvanvakaimella varustettu zoomobjektiivi, XF16-80mm F4.0 R OIS WR.

Vuonna 2020 taas nähdään ehkä vieläkin mielenkiintoisempi uutuus. Silloin Fujifilm nimittäin tuo markkinoille äärimmäisen valovoimaisen kiinteäpolttovälinen XF 33mm F1.0 R WR, joka näkyy olevan ensimmäinen peilittömään kameraan tarkoitettu automaattitarkennuksella ja hyvin suurella F1.0 valovoimalla varustettu objektiivi. Kinokoossa polttoväli vastaa 50mm:ä.

Alla äkyy Fujifilmin koko objektiivivalikoima (englanniksi).

Fujifilmin objektiivivalikoima

Päivityksiä useisiin Fujifilm-kameroihin

Lisäksi useat Fujifilm-kamerat saavat varusohjelmistopäivityksen, mm X-Pro2, X-T2 ja GFX 50S. X-Pro2:n etsinnäkymää voidaan nyt räätälöidä.

Etsi varusohjelmat täältä.

Lue myös: Hyvä suurikennoinen matkakamera Fujifilmiltä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!