Lensbaby Edge 80

Halpa oikotie kalliisiin tehosteisiin

Jos haluaa objektiivin, jolla voi tehdä pienoismallitehosteita, joutuu pulittamaan pitkästi toista tonnia. Huomattavasti halvempikin ratkaisu on toki olemassa.

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Firma nimeltä Lensbaby tunnetaan erikoisobjektiiveista, joita voi taivuttaa eri suuntiin ja siten sumentaa sillä otettavaakuvaa eri kohdista. Optinen laatu ei todistetusti ole ainakaan tähän asti ollut kovin hyvä, ja objektiivit onkin suunnattu niille kuluttajille, joita tehosteet kiinnostavat kuvanlaatua ja teknistä tarkkuutta enemmän.

Mutta uuden Edge 80 -objektiivin eteen on tehty totuttua enemmän työtä, sillä nimittäin saa laadultaan kohtalaisia kuvia. Polttoväli on 80 mm, ja mukana seuraa linssirunko, jonka avulla itse objektiivia voi taivuttaa. Näin saadaan aikaan nk. tilttaustehoste, eli syväterävyysalueen suunta muuttuu. Jos kuvataan yläviistosta pöydällä olevia esineitä, voidaan terävyysaluetta säätää taivuttelemalla objektiivia, ja koko pöydänkin alan voi saada näin toistumaan terävänä. Lisäksi Lensbabylla saadaan aikaan pienoismallitehosteita, jos kuvataan suuri alue ylhäältä päin.

Objektiivin valovoima on F2,8, ja himmentimessä on peräti kaksitoista lehteä eli himmenninlamellia. Objektiivi kiinnitetään erityiseen linssirunkoon, joka puolestaan kiinnitetään kameran runkoon. Verrattuna aidon, yli tuhannen euron arvoisen tilt/shift-objektiivin ostamiseen tässä säästyy rahaa, sillä Lensbaby Edge 80 maksaa 300 Yhdysvaltain dollaria eli noin 240 euroa ja Composer-linssirunko 250 UDS eli noin 200 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!