Houkutteleva zoom Tokinalta

Tokina on valmistanut telezoomobjektiivin, jonka uskotaan kiinnostavan erityisesti Nikon-peilikameran omistajia. Objektiivissa on myös kuvanvakain.

maanantai 6. helmikuuta 2012

Japanilainen Tokina tunnetaan valokuvausharrastajien keskuudessa korkealaatuisista PRO-sarjan laajakulmaobjektiiveistaan, mutta nyt firmalta on tulossa myös merkittäviä teleuutuuksia. Vastavalmistunut AT-X Pro SD 70-200 F4 (IF) FX on Tokinan ensimmäinen objektiivi, jossa on kuvanvakain.

Optiikka yltää 70:stä 200:aan milliin mm, ja valovoima on kiinteä F4. Tämän luulisi kiinnostavan etenkin Nikonin omistajia, koska Nikonin valokoimassa ei ole vastaavaa objektiivia, kuten Canonilla on suosittu 70-200mm F4 L USM. Nikonilla on tässä luokassa tarjottavanaan kallis ja raskas AF-S VR 70-200mm F2.8G IF-ED. Tokina AT-X Pro SD 70-200 F4 (IF) FX:ssä on ultraäänimoottori ja sisäinen sisäinen tarkennus. Hintaa ei ole vielä julkistettu.

Firma on myös kehittelemässä teleobjektiivia Micro Four Thirds -järjestelmään. Kyse on nk. peililteleobjektiivista. Valovoima on kiinteä F6,3 ja polttoväli 300 mm, joka vastaa Olympuksen ja Panasonicin kameroissa 600 milliä. Tarkennus on käsisäätöinen, ja verrattuna normaaliin teleobjektiiviin tämän optiikan vetovoima perustuukin keveyteen ja halpuuteen.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!