Huippuluokan erikoislaajakulma

Carl Zeiss on tehnyt oikean herkkupalan niille kuvaajille, jotka vaativat moitteetonta kuvanlaatua laajakulmaisimmilta optiikoilta.

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Monen kuvaajan silmät alkavat kiiltää silloin kun he kuulevat sanat Carl Zeiss Distagon. Ne viittaavat loistavaan optiseeen laatuun sekä valmistajaan, joka saanut juuri valmiiksi erikoislaajakulmaobjektiivin Distagon T* 15mm F2.8. Malli käy vain Canoniin ja Nikoniin.

Carl Zeissin mukaan uutuusobjektiivin vääristymät ovat erittäin vähäiset, vaikka kyse on erittäin pienestä polttovälistä, ja myös kromaattinen virhe on minimaalinen. Kuvanlaatu on ensiluokkaista 25 senttimetrin lähietäisyydeltä äärettömään. Objektiivin uloin linssi on erikoiskäsitelty valoheijastusten minimoimiseksi. Peräti yhdeksän himmenninlehden ansiosta valotusaukko on lähes täysin pyöreä, joten tausta sumenee kauniisti, mikä tietysti vaatii tällä polttovälillä tarkentamista lähietäisyydelle ja kuvaamista suurella aukolla.

Laatu maksaa, tässä tapauksessa yli 2000 euroa, mutta hintaan ei kuulu tarkennusautomatiikkaa, eli objektiivi on käsitarkenteinen. Tuote tulee kauppoihin toukokuussa, ja lisätietoa on täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!