Huippumakro Zeissilta

Zeiss tuo maaliskuussa markkinoille makro-objektiivin, joka käy Fujifilmin ja Sonyn APS-C-kennokoon järjestelmäkamerarunkoihin. Valmistaja lupaa erinomaista optista laatua.

tiistai 4. helmikuuta 2014

Zeissin objektiiveilla ovat ensiluokkainen maine. Tämä uutinen kiinnostaneekin niitä Sonyilla Fujifilmeillä kuvaajia, joiden kamerassa on E-kiinnitys. Zeiss nimittäin laskee markkinoille Touit 2.8/50M-mallin, joka käy näihin kahteen kameratyyppiin.

Tämän makro-objektiivin suurennussuhde on 1:1, mikä tarkoittaa sitä, että kuvattava kohteet toistuvat lähimmälle tarkennusetäisyydelle tarkennettuina kuvakennolla saman kokoisina kuin luonnossa. Zeissin mukaan optinen laatu on erinomainen: kromaattinen poikkeama on erittäin vähäinen 15 cm:n lähietäisyydeltä aina äärettömään, joten objektiivi soveltuu mainiosti myös muotokuvaukseen. Pienin himmenninaukko on F22.

Touit 2.8/50M:ssä on yhdeksän himmenninlehteä, joiden ansiosta taustasumennus on pehmeän tyylikäs, ja valmistajan mukaan piirtokyky on erinomainen jopa täydellä aukolla F2,8. Objektiivin suositushinnaksi on ilmoitettu 755 Euroa ilman arvonlisäveroa, joten kauppahinta lienee alkuvaiheessa 930 euron luokkaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!