Kaksi superteleä Nikonilta

Nikon on esitellyt uudet 500- ja 600-milliset teleobjektiivit, jotka on suunnattu ammattikuvaajille. Ne ovat oman luokkansa keveimpiä objektiiveja, ja myös ergonomia on parantunut entisestään.

perjantai 3. heinäkuuta 2015

Urheiluvalokuvaajat käyttävät pitkiä putkia, mutta isot teleobjektiivit ovat painavia. Nikon on panostanut uutuusobjektiiveissaan pitkän polttovälin lisäksi myös keveyteen ja kuvanlaatuun samalla kertaa. Uudet supertelet, AF-S Nikkor 600 mm F4.0E FL ED VR ja AF-S Nikkor 500 mm F4.0E FL ED VR ovat 20 ja 25 prosenttia edeltäjämallejaan kevyempiä.

Molemmat objektiivit perustuvat uuteen optiseen rakenteeseen, jossa on käytetty kevyitä fluoriittilasielementtejä, nanokidepinnoitetta ja ED-lasia. Vaikuttava painonvähennys saavutettiin fluoriittielementtien ja magnesiumseokseen perustuvan rakenteen avulla. Molemmissa objektiiveissa on hyödynnetty uusinta teknologiaa; muun muassa nopeita urheilusuorituksia kuvaavat arvostavat sähkömagneettista himmennintä, joka takaa kuvien yhtenäisyyden ja entistä paremman tarkkuuden nopean sarjakuvauksen aikana.

Nikonin tärinänvaimennusjärjestelmän uusin versio tuo jokaisessa objektiivissa käyttöön neljä aukkoa pidemmän suljinajan edun, ja se sisältää myös Sport-tilan, joka pystyy seuraamaan sellaisiakin nopeita tilanteita joista tavallisella VR-järjestelmällä olisi vaikea suoriutua. Muita uusia ominaisuuksia ovat muun muassa Kensington-lukkopaikalla varustettu pyörivä jalustarengas ja täysin uusituilla laakereilla, jotka mahdollistavat saumattoman siirtymisen sommitelmien välillä. Molemmissa objektiiveissa käytetään lisäksi Nikonin ainutlaatuista fluorpinnoitetta, joka hylkii tehokkaasti vettä, pölyä ja likaa.

Objektiivien myynti alkaa 16.7. Arvonlisäverolliset suositushinnat ovat seuraavat: AF-S Nikkor 600 mm F4.0E FL ED VR: 14 590 euroa. AF-S Nikkor 500 mm F4.0E FL ED VR: 12 245 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!