Yongnuo 100 mm F2 Canoniin

Kiinalainen Yongnuo teki halvan Canon-objektiivin

Vain pienenpienet seikat erottavat uuden Yongnuo 100 mm F2 -objektiivin Canonin alkuperäisversiosta. Suurin ero näiden kahden välillä on hinta.

keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Kiinalainen Yongnuo on tullut viime aikoina ympäri maailman tunnetuksi mm. laadukkaiden mutta edullisten salamalaitteiden valmistajana.

Aiemmin tänä vuonna Yongnuo toi markkinoille myös kameran optiikkaa, 50 mm F1,8 ja 35 mm F2 -objektiivit, jotka ovat menestyneet hyvin.

Seuraava tulokas on 100 mm F2, joka ominaisuuksiensa ja tuotekuviensakin perusteella muistuttaa kovasti Canonin vastaavaa objektiivia.

Canon 100 mm F2

Yongnuo 100 mm f/2.0

Yongnuo 100 mm F2

> Lue myös: Kiina – nousevan auringon kameramaa

Yongnuo on Canonia halvempi

Molemmissa objektiiveissa on automaattitarkennus, ne on tarkoitettu kinokoon runkoihin ja ne ovat suunnilleen saman kokoisia ja painoisia. Yksi tekninen ero kuitenkin löytyy: Yongnuossa on 9 himmenninlehteä mutta Canonissa vain 8.

Toinen ero on paljon suurempi, ja se on hinta. Canonin lasi maksaa kaupasta riippuen yleensä yli 500 euroa, kun taas Yongnuon version hinta on 170 dollaria eli reilut 150 euroa.

Tuleeko tämä objektiivi myyntiin Suomessa ja jos, niin milloin ja mihin hintaan, on vielä epäselvää. Voi myös olla, että em. dollarihinnasta puuttuu verojen osuus, mikä nostaisi hinnan meillä todennäköisesti yli kahdensadan euron – mutta Canonin hintaan olisi vielä pitkä matka. Mitä kuvanlaatuun tulee, tuote on tietysti ensin testattava.

Kaikesta päätellen meillä on syytä olettaa, että samasta objektiivista on tulossa myös Nikon-versio.

Yongnuon objektiivi löytyy nyt AliExpressin sivuilta.

Tällä videolla amerikkalainen PhotoGear News esittelee uutuusobjektiivia syyskuisilla Photokina-messuilla:

> Lue lisää Photokina-messuista täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!