Kiinteitä optiikoita Tamronilta

Objektiivituottaja Tamron on tehnyt uuden aluevaltauksen julkistamalla kaksi uutta kiinteäpolttovälistä objektiivia, joiden polttovälit ovat 35 mm ja 45 mm. Molemmissa objektiiveissa on kuvanvakain.

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Objektiivimarkkinoille tulee ainakin kiinteiden polttovälien osalta kaivattua kilpailua, sillä japanilainen Tamron on uudistanut tuotantofilosofiaansa ja liittynyt niiden valmistajien joukkoon, jotka tuottavat kiinteäpolttovälisiä, lievästi laajakulmaisia ja normaalioptiikan lähellä olevia objektiiveja. Pian nähdään siis Tamronin ensimmäinen kiinteä laajakulma.

Uutuusobjektiiveissa (35 mm ja 45 mm, molemmat F1,8) on kuvanvakain, mikä on uutta näillä polttovälialueilla. Tamronin toinen positiivinen erikoisuus piilee siinä, kuinka lähelle tällaisilla optiikoilla on mahdollista tarkentaa. Uusimmilla Tamron-perheen jäsenten lähimmät tarkennusetäisyydet ovat nimittäin 20 ja 29 cm, joten niillä saadaan teräviksi lähellä olevat yksityiskohdat, ja samalla saadaan aikaan erinomainen taustasumennus.

Molemmat objektiivit on tehty lasista, joka valmistaja eliminoi suuren osan kaikenlaisista väripoikkeamista ja heijastumista. Molemmat on myös käsitelty eBand-pinnoitteella, joka vähentää valmistajan mukaan vastavaloon kuvattaessa syntyviä heijastuksia huomattavasti.

Objektiivien tuotantofilosofiaa Tamron kutsuu termillä “human touch”, joka liittyy niiden ergonomiaan eli käsiteltävyyteen. Molemmat on tehty kestämään pölyä ja kosteutta, ja molempia voidaan käyttää sekä kinokoon että APS-C-koon kamerarungoissa.

Canon- ja Nikon-mallit tulevat myyntiin lokakuun alussa, mutta Sony-version myyntiintuloajankohta ei ole vielä tiedossamme.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!