Laadukkaita laajakulmia Canonilta

Canon on julkistanut kaksi laajakulmaobjektiivia, joiden teknisistä ominaisuuksista muutamia ei ole laajakulmissa tätä ennen nähty.

torstai 15. toukokuuta 2014

Canonin uutuusobjektiiveista polttoväliltään pitempi, EF 16-35 mm F4.0L IS USM, on Canonin ensimmäinen L-sarjan ultralaajakulmaobjektiivi, jossa on optinen kuvanvakain. Se tarjoaa valmistajan mukaan neljän valotusaskeleen edun vakaimettomiin objektiiveihin nähden.

Myös uudessa kuvanvakainjärjestelmässä on useita parannettuja ominaisuuksia, mukaan lukien liiketunnistimet. Objektiivissa on nopea ja hiljainen, rengasmallinen tarkennusmoottori. Linssien pinnoitteet vähentävät haamukuvia ja heijastumia sekä estävät pölyn ja vesipisaroiden tarttumisen. APS-C-kennokoon kameroissa tämä objektiivi vastaa kuvakulmaltaan kinokoon 26–56-millistä optiikkaa. Suositusvähittäishinta on 1229 euroa.

Toinen uutuusobjektiivi, EF-S 10-18 mm F4.5-5.6 IS STM, on tehty APS-C-kennokoon kameroille, joissa se vastaa kuvakulmaltaan kinokoon 16–29 milliä. Siinäkin on kuvanvakain sekä STM- tarkennusmoottori. Kun objektiivia käytetään EOS-järjestelmäkameroissa, jotka tukevat automaattitarkennusta videokuvauksen aikana, STM-tekniikka varmistaa jatkuvan tarkennuksen liikkuvien kohteiden seurantaan ja häiriöttömän tarkennuksen siirron kohteesta toiseen, Canonilta kerrotaan. Suositusvähittäishinta on 299 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!