Laowa 12 mm F2.8

Laajakulma, joka ei tuota vääristymää?

Venus Optics väittää pystyneensä eliminoimaan laajakulmaobjektiiveille tyypillisen vääristymän valmistamassaan uudessa Laowa 12 mm F2.8 Zero-D -objektiivissa.

keskiviikko 10. elokuuta 2016

Laowa 12 mm F2.8 Zero-D on uusi erikoislaajakulma Venus Opticsilta, joka lupaa, ettei tämä objektiivi tuo kuviin laajakulmalle tyypillisiä vääristymiä.

Venus Optics pyysi aluksi 10 000 dollaria joukkorahoitusalusta Kickstarterilta, mutta nyt, muutama viikko ennen rahoituskampanjan päättymistä, yhteisö on saanut kerättyä lähes 500 000 dollaria valmistaakseen 12-millisen objektiivin, jonka valovoima on F2,8.

Erittäin lyhytpolttoväliset laajakulmaobjektiivit, kuten kalansilmät, tuottavat vääristymiä, joista Laowa väittää päässeensä eroon niin, että suorat linjat toistuvat kuvissa suorina ja myös erikoislaajakulmia kiusaava reuna-alueiden sumeus loistaa poissaolollaan.

Laowa 12mm

Laowan uudella 12 mm:n objektiivilla otettu kuva

Parhaimmillaan kinokoon rungoissa

Objektiivin salaisuus piilee rakenteessa: sen 16 linssielementtiä on koottu kymmeneen ryhmään, ja objektiivi painaa vain reilut 600 grammaa.

Myyntihinnan arvioidaan nousevan reiluun tuhanteen euroon, mutta alennusta voi saada tilaamalla tuotteen ennakkoon suoraan kickstarter.comista.

Objektiivi on valmistettu kinokoon kameroita ajatellen, ja nyt ensivaiheessa se käy Canonin, Nikonin, Pentaxin ja Sonyn runkoihin.

Lue lisää Laowa 12 mm F2.8 Zero -D:stä ja Kickstarterin kampanjasta täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!