Laajakulmaobjektiivi videokuvaajille

Tavallisella objektiivilla on hankalaa tarkentaa sulavasti kuvattaessa videota peilijärjestelmäkameralla. Samyangilta on tulossa markkinoille videokuvaukseen suunniteltu laajakulma, jolla homma hoituu helposti.

torstai 15. elokuuta 2013

Kesän aikana korealainen Samyang toi markkinoille uuden 16 mm F2.0 ED AS UMC CS -peilijärkkäriobjektiivin, ja pian on tulossa videoversio. Sen mallimerkintä on V-DSLR 16 mm T2.2 ED AS UMC CS. Kuten muutkin Samyang V-DSLR –objektiivit, se on yhteensopiva Follow Focus –järjestelmän kanssa ja siinä on erittäin tasainen ja äänetön aukkorengas.

Näiden ominaisuuksien ansiosta on erittäin helppoa ja nopeaa muuttaa tarkennusta ja syväterävyyttä kuvatessa. Objektiivissa on 13 linssielementtiä 11:ssa ryhmässä; yksi on ED-linssi ja kaksi asfääristä linssielementtiä. Linssirakenne on sama kuin aiemmin julkaistussa DSLR-versiossa.

Video-optiikan kiinnitykset käyvät näihin malleihin: Canon EF, Nikon F, Sony A ja E, Fujifilm X ja Micro Four Thirds. Se on tehty APS-C-kennokoon kameroita varten eikä sovellu täyden kinokoon runkoihin. V-DSLR 16 mm T2.2 ED AS UMC CS tulee myyntiin syyskuussa, ja hinta on noin 539 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!