Laput pois silmiltä

Tokinan uusi, valovoimainen objektiivi tarjoaa superlaajakulman ystäville mm. uudistuneen ja hiljaisen tarkennusmoottorin.

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Tokina on valmistanut uuden version suositusta optiikasta kuvaajille, jotka kaipaavat sekä valovoimaa että äärimmäistä laajakulmaa. Uusi AT-X 11-16 F2.8 PRO DX II sopii Canonin ja Nikonin peilikameroihin, joissa on APS-C-kenno.

Objektiivin kuvakulma vastaa 17-25 mm ja vastaavasti 16-24 mm kuvakulmaa järjestelmän mukaan. Uuden version uusiin ominaisuuksiin kuuluu esim. hiljainen tarkennusmoottori nimeltään Silent Drive-Module, ja tätä optiikkaa voi käyttää myös Nikonin pienemmissä malleissa, joissa ei ole tarkennusmoottoria.

Tokina AT-X 11-16 F2.8 PRO DX II hyödyntää asfääristä linssitekniikkaa, ja myös sen pintakäsittelyn ansiosta kuvanlaatu on entistä parempi. Lisätietoa on Tokinan japanilaisilla verkkosivuilla tämän linkin takana. Japanissa hinta on 90 000 jeniä eli hieman alle 900 euroa.

Tokina on Tamronin tavoin kertonut, että se haluaa valmistaa Micro Four Thirds -järjestelmään sopivia optiikoita. Sigma on antanut julkisuuteen samanlaisia viestejä, joten näiltä kahdelta muultakin valmistajalta lienee lähitulevaisuudessa tulossa markkinoille mielenkiintoista uutta. Lue lisää täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!