Nikon esitteli ainutlaatuisen muotokuvaobjektiivin

Nikon esitteli ensimmäisen 105 mm:n objektiivinsa, jonka valovoima on 1,4.

keskiviikko 27. heinäkuuta 2016 teksti PH

Nikon on juuri täyttänyt 99 vuotta ja on valmistanut jo 100 miljoonaa objektiivia. Asiaa pitää tietenkin juhlistaa! Nikon esitteli näiden merkkipaalujen kunniaksi muotokuvaukseen hienosti sopivan objektiivin.

Nikon on tehnyt ensimmäisen 105 mm:n objektiivin, jossa on automaattinen tarkennus ja valovoima peräti 1,4. Tekniset tiedot lupaavat erinomaisen syvyysterävyysalueen säätämisen ja miellyttävän epätarkkana näkyvän alueen pehmennyksen, joka tunnetaan myös termillä bokeh.

Nikonin mukaan uusi objektiivi tekee tarkkaa jälkeä myös kuva-alan kulmissa. Objektiivi on tiivistetty sekä pölyä että kosteutta vastaan.

Luotu kinokoolle

Kun polttoväli on 105 mm ja lähin tarkennusetäisyys on yksi metri, objektiivi sopii erinomaisesti muotokuviin. Objektiivilla saa siis kuvia, joissa kohde täyttää sopivan alan, eikä kuvaa tarvitse rajata jälkeenpäin. AF-S NIKKOR 105MM F1.4E ED sopii kinokoon järjestelmäkameroihin.

Erityinen pinnoite suojaa AF-S NIKKOR 105MM F1.4E ED objektiivia kosteudelta ja pölyltä.

Himmentimessä on yhdeksän kaarevaa lehteä, jotka vähentävät valon taittumisen ongelmia ja auttavat tallentamaan kohteen luonnollisesti.

Uusi objektiivi tulee kauppoihin 25.8.2016 ja sen hinnaksi tulee 2525 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!