Nikon tehtaili ennätyksiä

Nikonin uutuusobjektiivin polttovälialue on ennätyksellisen laaja - DX-kameroissa käytettynä se vastaa kinokoon 27-450 mm aluetta. Nikon on paljastanut myös ennätykselliset myyntilukunsa.

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Nikonin juuri julkistama AF-S DX Nikkor 18-300mm F3.5-5.6G ED VR -objektiivi rikkoo zoomausalueen laajuudessa epävirallisen maailmanennätyksen peilijärjestelmäkameroiden sarjassa. Objektiivissa on peräti 16,7-kertainen optinen zoom; tätä ennen laajin polttovälialue oli Tamronin 18-270 millimetrin zoomissa. Nikonin uusi optiikka sopii DX-kameroihin, joissa on APS-C-koon kenno, ja silloin polttovälialue vastaa FX- eli kinokoon kameroiden 27-450 millin polttovälialuetta..

Monipuolisen polttovälin täydentäjänä on Nikonin toisen sukupolven tärinänvaimennusjärjestelmä (VR II), jolla voi ottaa merkittävästi terävämpiä käsivarakuvia koko zoomausalueella ja vähentää dramaattisesti kuvien epätarkkuutta jopa äärimmäisiä telekuvia otettaessa. Kolme linssiä, joissa on erittäin pieni hajonta (ED) sekä kolme asfääristä linssielementtiä tuottavat hyvän tarkkuuden ja erinomaisen kontrastin, ja yhdeksänlehtinen pyöristetty himmenninaukko yhdistää epätarkat elementit mukaan pehmeästi. Nikonin pienikokoinen SWM-ultraäänimoottori yhdistää nopean ja tarkan automaattitarkennusteknologian superhiljaiseen toimintaan.

Nikon julkisti samalla myös AF-S Nikkor 24-85mm F3.5-4.5G ED VR -objektiivin, joka on suunniteltu täyden kennokoon eli kinokoon (FX) kameroihin. Tämä malli on valmistettu niitä kuvaajia ajatellen, jotka tarvitsevat laadukasta mutta kohtuuhintaista jokapaikanoptiikkaa. Molemmat objektiivit tulevat myyntiin tämän kuun loppuun mennessä. AF-S DX NIKKOR 18-300 mm f/3,5-5,6 G ED VR -objektiivin ohjehinta on 1039 euroa ja AF-S NIKKOR 24–85mm f/3.5–4.5G ED VR -objektiivin ohjehinta 639 euroa.

Nikon on julkistanut myös myymiensä vaihdettavien Nikkor-objektiivien määrän, joka on 70 miljoonaa kappaletta. Viime lokakuussa luku oli 65 miljoonaa, eli objektiiveja on myyty kahdeksassa kuukaudessa noin viisi miljoonaa kappaletta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!