Olympukselta valovoimainen laajakulma

Jos kiinostuksesi kohteena on arkitehtuuri tai maisemat ja omistat Micro Four Thirds -koon kameran, voi Olympuksen uutuusobjektiivi olla harkinnan arvoinen vaihtoehto.

torstai 15. marraskuuta 2012

Olympus on julkistanut M.ZUIKO DIGITAL 17mm F1.8 -objektiivin, jonka tuottama kuvanlaatu on erinomainen ja koko näppärä. Sen suuren valovoiman (F1,8) ansiosta kohteeseen tarkentaminen on helppoa, taustan saa sumennettua vaivattomasti, ja kuvaaminen onnistuu ilman jalustaa vielä verrattain hämärässäkin. Jos tätä objektiivia käyttää yhdessä Olympus PEN-kameran kanssa, pääsee myös nauttimaan kameran kuvanvakaimesta. Optiikka on 17-millinen, joka rajauskertoimella kaksi vastaa kinokoon 34 millimetriä.

Uutuusobjektiivissa on nk. snapshot-tarkennusmekanismi, joka helpottaa oikean laukaisuhetken tavoittamista. Ominaisuudesta on hyötyä noeasti vaihtuvissa kuvaustilanteissa, sillä tarkennus siirtyy haluttuun kohti kevyellä sormen painalluksella. Objektiivissa on myös syvyysterävyysalueen merkinnät tarkennusrenkaassa.

Objektiivin automaattitarkennus toimii lähes äänettömästi nk. MSC-moottorin ansiosta ja niinpä objektiivi soveltuu myös videokuvaukseen. Linssit ovat läpikäyneet erityisen Olympus ZERO -pintakäsittelyn, joka parantaa kuvanlaatua huomattavasti. M.ZUIKO DIGITAL 17mm F1.8 tulee myyntiin joulukuussa ja maksaa 500 euroa. Mukana tulee metallinen vastavalosuoja sekä linssinsuojus, jossa on Olympus-logo.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!