Pitkä telezoom Tamronilta

Tamron kertonut lähiaikoina julkistettavasta zoom-objektiivistaan, jonka polttoväli yltää peräti 600 millimetriin. Objektiivissa on myös kuvanvakain sekä hiljainen tarkennusmoottori.

perjantai 8. marraskuuta 2013

Pitkien teleputkien hankkiminen on kallista lystiä, mutta sellaisia havittelevien iloksi markkinoille on piakkoin tulossa monipuolinen ja myös melko edullinen telezoom. Tamron on näet juuri paljastanut viimeistelevänsä objektiivia, jonka polttoväli yltää 150 mm:stä 600 milliin.

Tamron SP 150–600 mm F5–6,3 Di VC USD käy Canonin, Nikonin ja Sonyn peilijärjestelmäkameroihin, niin kinokoon kuin APS-C-kennokoon runkoihin. Näissä nk. kroppikennorungoissa tämä tele vastaa pisimmillään Canonissa 960 millimetrin polttoväliä ja kahdessa muussa 900 millin optiikkaa, mikä riittää ainakin useimmille harrastajille.

Objektiivissa on kuvanvakain, joka on näin pitkillä polttoväleillä välttämättömyys, ja lisäksi siinä on hiljainen eli ns. ultrasoninen tarkennusmoottori. Käsin tarkentaminenkin on mahdollista, myös silloin kun automaattitarkennus on päällä. Linssit on pintakäsitelty, mikä vähentää linssienvälisiä valoheijastuksia ja näin parantaa kuvanlaatua. Tamron ei ole vielä kertonut, milloin objektiivia aletaan toimittaa myyntiin – ja mikä sen hinta tulee olemaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!