Samat Sigma-objektiivit eri kameramerkkeihin

Nyt ei enää tarvitse vaihtaa koko objektiivivalikoimaa, kun vaihtaa kameramerkkiä. Tämä on Sigman uuden Mount Conversion Servicen ansiota.

perjantai 2. elokuuta 2013

Ajatus siitä, että joutuisi myymään kaikki vanhat objektiivit ja ostamaan uudet tilalle saa useimmat valokuvauksen harrastajat luopumaan haaveestaan vaihtaa uuteen ja parempaan kamerajärjestelmään. Mutta nyt on Sigmalla ratkaisu ongelmaan, ja se on bajonetin vaihtaminen objektiiviin - sen ansiosta samaa Sigma-optiikkaa voi käyttää niin Nikonin kuin Canoninkin rungossa.

Palvelun nimi on Mount Conversion Service, joka soveltuu Sigman uusiin Art-, Contemporary- ja Sport-objektiiveihin. Niitä voi vaihtuvan sovitinjärjestelmän ansiosta käyttää Canonin, Nikonin, Pentaxin, Sigman ja Sonyn rungoissa. Näihin Sigman objektiiveihin käy sekä Micro Four Thirds -bajonetti että Sonyn E-tyypin kiinnitys.

Sigman sovitinratkaisu ei ole ideana täysin uusi valokuvauksen historiassa - jo vuosikymmeniä sitten tarvikeobjektiiveja oli tarjolla erimerkkisiin runkoihin. Uutta kuitenkin on se, että sama objektiivi käy nyt eri runkomerkkeihin erilaisten, vaihdettavien sovittimien ansiosta. Mitä nämä sovittimet maksavat, sitä Sigma ei vielä ole kertonut.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!