Sigma, Tamron, Samyang ja Tokina valmistavat erinomaisia objektiiveja.

Kolmansien osapuolten valmistajat ovat jo kauan tuottaneet laadukkaita salamalaitteita ja toimintakuvauskameroita – ja sama koskee objektiiveja.

© Redpixel.pl/Shutterstock

Säästä rahaa – osta tarvikeobjektiivi

Niin kutsutut tarvikeobjektiivit olivat takavuosina laadultaan B-luokan tavaraa, jotka harvemmin ylsivät samaan kuin alkuperäisvalmistajien objektiivit. Mutta ajat ovat muuttuneet – tässä malliksi neljä kilpailukykyistä tarvikeobjektiivia.

keskiviikko 14. kesäkuuta 2017 teksti NM

Kiinnostaako sinua hyvä objektiivi, joka ei maksa maltaita?

Kolmansien osapuolten kuten Samyangin, Sigman, Tamronin ja Tokinan valmistamat objektiivit olivat vuosia sitten laadultaan melko vaatimattomia verrattuna alkuperäisiin, kameravalmistajien tekemiin objektiiveihin, mutta asia on muuttumassa ja pitkälti jo muuttunutkin. 

Ensinnäkin valikoima on lisääntynyt huomattavasti. Olipa kamerana esim. Canon, Nikon tai Sony, löytyy jokaikiseen malliin, tarpeeseen ja budjettiin hulvaton määrä erilaisia objektiivivaihtoehtoja – riippumatta siitä, etsiikö kuvaaja pientä yleisobjektiivia jai pitempää, valovoimaista teleä.

Korealaista laatua Samyangilta

Samyang on pitäytynyt lähinnä kiinteissä, käsitarkenteisissa objektiiveissa, mutta uusi AF 35 mm F2.8 FE on Samyangin kolmas automaattitarkenteinen objektiivi. 

Se sopii Sonyn peilittömiin kinokoon runkoihin (esim. A7), joissa on E-kiinnitys, on pieni ja painaa vain 85 grammaa. 

Samyang AF 35 mm F2.8 FE on juuri julkistettu, ja sen suositushinta Euroopassa on 299 euroa.

Samyang valmistaa objektiiveja moniin kameramerkkeihin kuten Canoniin, Fujifilmiin ja Nikoniin sekä moniin Micro Four Thirds -kennokoon kameroihin. Sonyn runkoihin käyvistä objektiiveista toistaiseksi vain kolmessa on automaattitarkennus. 

Samyangin objektiivit vat menestyneet kohtalaisen hyvin testeissämme – erityisesti, kun puhutaan hinta–laatu-suhteesta. 

Samyang AF 35 mm F2.8 FE

Vastikään julkistettu Samyang AF 35 mm F2.8 FE tulee maksamaan noin 300 euroa. Alkuperäisobjektiivia havittelevat joutuvat maksamaan lähes toisen puolen lisää.

© Samyang

Sigma kilpailee isoja vastaan 

Objektiivivalmistaja Sigma on jo pelkästään tänä vuonna esitellyt useita malleja, jotka lisäävät suurten valmistajien kuten Canonin ja Nikonin paineita.

Nämä ovat olleet johtavia 24–70-millisten, F2,8-valovoimaisten objektiivien valmistajia pitkä aikaa, mutta uusi Sigma 24-70 mm F2.8 DG OS HSM Art voi tehdä lopun tästä aikakaudesta. 

Se julkistettiin helmikuussa, ja Suomen markkinoille sitä odotetaan kesän aikana.

Sigma tekee muutenkin loistavia prime-objektiiveja peilijärjestelmäkameroihin – viimeisin esimerkki tästä on Sigma 85 mm F1.4 Art, joa sai testissämme arvosanan 9.0.  Faste objektiver er ellers et område, som kameraproducenterne indtil for et par år siden havde helt for sig selv. 

Lue myös: Sigmalta 4 uutuusobjektiivia kinorunkoihin

Sigma Art -objektiivit ovat laadukkaita

Sigman Art-objektiivien sarja on saanut kehuja laitetesteissä ympäri maailman. Niiden laatu on huippuluokkaa mutta hinnat merkittävästi edullisempia verrattuna vastaaviin alkuperäistuotteisiin. 

© Sigma

Tamronin valttina superzoom

Myös japanilainen Tamron on haastanut suuret maanmiehensä. 

Helmikuussa julkistettiin 70-200 mm F2.8 G2, joka on saanut erittäin hyvän vastaanoton. 

Me testasimme edeltäjämallin viime vuonna ja olimme hyvin vakuuttuneita sen laadusta, joten odotammekin innolla pääsevämme kokeilemaan G2:ta.

Tamron valmistaa yleensä hyviä objektiiveja edulliseen hintaan. Sen ominta aluetta ovat pitkään olleet yleisobjektiivit kuten 18-200 mm.

Tamron AF 18-270 mm F/3.5 -6.3 Di II VC PZD

Tamronin 18-270 mm F/3.5 -6.3 Di II VC PZD on mainio yleisobjektiivi, joka maksaa noin 350 euroa.

© Tamron

Tokina hengittää suurten niskaan

Neljäs suuri ei-alkuperäisten objektiivien valmistaja on Tokina. Sen parhaimmistoon kuuluu kinorunkoihin tarkoitettu 24-70 mm, jota luonnehdimme testissä tarkasti piirtäväksi mutta tarkennukseltaan hitaaksi. 

Tarvikeobjektiivien valmistajat takuulla vaikuttavat suurten valmistajien kuten Canonin, Nikonin ja Sonyn suunnitelmiin ja toimintaan. 

Heidän kannaltaan onneksi monet kuvaajat pitäytyvät alkuperäismerkeissä. Ainakin toistaiseksi. 

Toimitus suosittelee: objektiiveja kännykkäkameroihin
Kuvaaminen älypuhelimen kameralla monipuolistuu, jos niissä käytetään erillisiä objektiiveja. Voit saada esim. huikeita laajakulmakuvia taikka lähikuvia kukista ja hyönteisistä. 

Näin voit helposti laajentaa sinulla jo olevan kameran käyttömahdollisuuksia mitä erilaisimpiin kuvauskohteisiin. 

> Tilaa 2 numeroa Digikuva-lehteä, niin saat samalla kolme objektiivia älypuhelimeen – yhteensä vain 14,90 euron hintaan. Lue lisää täältä. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!