objektiivi

Riippumatta siitä, mikä kamera sinulla on, varmista aina, että sen akku on täyteen ladattu, ennen kuin päivität laiteohjelmiston.

© Shutterstock

Siksi objektiivin laiteohjelmisto kannattaa päivittää

Saat entistä parempaa kuvanlaatua, kun päivität objektiivin laiteohjelmiston. Etsi vain sen uusin versio ja asenna se kameraan. Katso täältä, löytyykö omaan objektiiviisi uutta laiteohjelmistoa.

keskiviikko 2. syyskuuta 2020 teksti C. Trant

Objektiivin sisäisen ohjelmiston uusi versio ladataan valmistajan kotisivuilta ja asennetaan itse, ja se voi parantaa muun muassa tarkennuksen tai kuvanvakaimen toimintaa sekä korjata pieniä ohjelmistovirheitä ja parantaa kuvanlaatua.

Ensin on tarkistettava, mikä laiteohjelmistoversio objektiivissa on. Tee tämä kameravalikossa kohdassa Asetusvalikko ja Laiteohjelmaversio.

Seuraavaksi hae objektiivin uusin versio valmistajan verkkosivustolta.

Lue myös: Kameran laiteohjelmisto on syytä päivittää

Objektiiveja

Erityisesti peilittömien järjestelmäkameroiden objektiivit voi päivittää itse, samoin jotkut peilijärjestelmäkameroiden objektiivit

© Shutterstock

Etsi tästä päivityksiä

Kaikki valmistajat eivät julkaise laiteohjelmistopäivityksiä, mutta alla on linkkejä niitä julkaisevien valmistajien sivuille

Etsi merkkikohtaisia päivityksiä täältä:

Nikon.

Canon.

Sony.

Tamron.

Samyang.

Leica.

Zeiss.

Kamera päivittää.

Ohjelmiston päivittäminen voi parantaa objektiivin toimintaa monin tavoin.

© Shutterstock

Näin objektiivin ohjelmisto päivitetään

Jos objektiiville on julkistettu uusi laiteohjelmisto, voit tallentaa sen kameran muistikortille. Tämän jälkeen laita muistikortti takaisin kameran runkoon.

Uusi päivitys löytyy kameran valikosta. Paina siellä OK, niin uusi laiteohjelmisto asentuu. Toimenpide kestää yleensä 10–20 sekuntia, minkä jälkeen objektiivi on päivitetty.

Hae lisää opastusta uudesta Digikuvasta

Digikuvan numerossa 14/2020 voit lukea lisää siitä, kuinka uusi laiteohjelmisto asennetaan. Me opastamme, miten pääset alkuun ja mitä tulisi huomioida ennen prosessin aloittamista.

Opit, kuinka laiteohjelmisto asennetaan ja kuinka pysyt ajan tasalla uusista päivityksistä. Lisäksi mukana on luettelo uusimmista päivityksistä.

Nyt voit saada Kehity kuvaajana -kirjan sekä 3 numeroa Digikuvaa yhteishintaan 13,90!

Voit ottaa kirjan mukaasi kuvausretkelle innostajaksi ja oppaaksi, ja lisäksi sitä on ilo selata kotona sohvalla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!