Sony-kameroihin uusia Zeiss-objektiiveja

Zeiss esittelee tässä kuussa uutta optiikkaa Sonyn järjestelmäkameroihin, joissa on täyden koon eli kinokoon kuvakenno. Kyse on kahdesta valovoimaisesta objektiivista.

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Sonylta löytyy ainoastaan viisi objektiivimallia a7-sarjan kamerarunkoihin. Zeiss parantaa tilannetta tuomalla tänä syksynä markkinoille kaksi Loxia-mallin objektiivia, jotka on räätälöity Sonyn E-bajonetille sopiviksi.

Zeiss on tunnettu optisesta huippulaadusta ja manuaalitarkennuksesta. Uutuusobjektiiveissa on myös mekaaninen aukonsäätö, jota voidaan käyttää tarvittaessa myös portaattomasti, mikä on toivottu ominaisuus videokuvauksessa.

Molempien optiikoden valovoima on F2. Linssielementtejä 35-millisessä Loxiassa on yhdeksän, ja lähin tarkennusetäisyys on 30 cm. Toinen uutuus on Loxia 50 mm, jossa linssejä on kuusi ja lähin tarkennusetäisyys 37 cm. Objektiivien ensiesittely on 16. tätä kuuta Kölnissä järjestettävässä Photokinassa. Loxia 50 mm:n toimitukset alkavat lokakuun lopulla ja Loxia 35 mm:n toimitukset vuoden loppuun mennessä. Niiden hinnat ovat noin 900 ja 1200 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!