Tehokkaita telezoomeja Canoniin

On ikuisuuskysymys, pitäisikö ostaa kalliita alkuperäisiä telezoomobjektiiveja, vai voiko säästää monta satasta ostamalla lähes vastaavaa – tai jopa parempaa –muunmerkkisenä. Tässä vastaus canonisteille.

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Telezoom on hyödyllisin vaihto-objektiivi lähes kaikkiin kohteisiin, luontokuvaukseen, urheiluun maisemiin, muotokuviin ja paljoon muuhunkin. Se ei vain suurenna kohdetta ja tuo sitä lähemmäs, vaan pitkä polttoväli mahdollistaa myös taustan pehmentämisen jo keskisuurilla aukoilla, esimerkiksi aukolla F8. Tällä tavoin saadaan kuvan pääkohde nousemaan esiin taustastaan. Kolmas etu on se, että pitkällä polttovälillä voidaan kuroa perspektiiviä kokoon, kun kuvataan esimerkiksi rakennuksia matkan päästä.

Testasimme Canoniin alkuperäisiä ja muita telezoomobjektiiveja, jotka sopivat sekä APS-C- että täysikennoisiin järjestelmäkameroihin. Niitä on testissä kaksi pääluokkaa, nimittäin valovoimaiset, yleiskuvaukseen hyvin sopivat 70–200 mm F2,8 -objektiivit, sekä erikoistuneemmat pitkät zoomobjektiivit, jotka sopivat esim. ulkoilmaurheiluun sekä eläinten, lintujen ja ilmailun kuvaamiseen.

Nikonin kameroilla kuvaaville on tulossa vastaava testi lähiaikoina.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!