Uusi laajakulmaobjektiivi Kenko-Tokinalta

Kenko ja Tokina ovat yhdistyneet, ja nyt on aika julkistaa ensimmäinen täysikennoisille kameroille suunniteltu uutuus.

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Japanilainen Kenko on tunnettu lähinnä suotimistaan, renkaistaan ja valotusmittareistaan, mutta viimeaikainen yhdistyminen Tokinan kanssa on tarkoittanut myös objektiivituotannon aloittamista. Fuusioitunut yritys on saanut valmiiksi Tokina AT-X 17-35mm F4 PRO FX -objektiivin.

Kyseessä on täyden koon kennolla varustettuihin järjestelmäkameroihin tarkoitettu optiikka, jota tietysti voi käyttää myös APS-C-kennolla varustetuissa kameroissa. Toisessa päässä siis todellinen 17 millin laajakulma, joka käy vaikkapa Canon EOS 5D Mark II- taikka Nikon D700 -runkoihin.

Uutuus täydentää kalliimman mallin AT-X 16-28mm F2.8 PRO FX, ja sen pienin aukko on F4. Tokinan mukaan aukon koko helpotti muotoilun tekemistä kompaktimmaksi, ja samasta syystä kromaattinen virhe jäi pieneksi. Suuremman aukon tavoitteleminen olisi tehnyt hallaa näille ominaisuuksille.

Toistaiseksi uutuutta on esitelty meidän lisäksemme firman Japanin-verkkosivuilla. Siellä on nähtävinä koekuvia jotka on otettu Canon EOS 5D Mark II:lla. Objektiivi käy vain Canoniin ja Nikoniin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!