Nikon on ilmoittanut virallisesti, että peilittömiin Z-sarjan kameroihin tulee kaksi uutta objektiivia. Niiden odotetaan tulevan kauppoihin loka-marraskuussa.

© Nikon

Uusi Nikkor Z -zoom – kiva nähdä taas, 14–24 mm F2,8

Kaksi uutta Nikon-objektiivia tulee myyntiin vuoden 2020 loka-marraskuussa. Uudet objektiivit ovat Nikkor Z 50 mm F1,2 S ja Nikkor Z 14–24mm F2,8 S.

perjantai 18. syyskuuta 2020 teksti C. Trant

Nikon paljasti, että sen Z-sarjaan tulee kaksi uutta objektiivia. Objektiivit sopivat Nikonin peilittömiin kinokoon kameroihin ja ne tulevat myyntiin vuoden loppupuolella.

Varsinkin Nikkor Z 14–24 mm F2,8 S ilahduttaa Nikon-kuvaajia, koska vastaava laajakulmazoom on ollut monien suosikkilistalla ja sitä on kaivattu myös Z-sarjan kameroihin.

Nikkor Z 14-24 mm F2,8 S 

Tämän Nikon Z -objektiivin odotetaan tuottavan loistavia kuvia. Se on suunniteltu tekemään kuvan nurkkiin asti oikean valotuksen täydelläkin himmenninaukolla. Heijastuksia ja haamukuvia estetään tehokkaasti sopivilla linssipäällystyksillä.

Nikon kertoo, että objektiivi sopii mm. arkkitehtuuri-, maisema- ja iltakuvaukseen.

 Hinta: 2800 €.

Saatavuus: Marraskuussa 2020.

Lue lisää objektiivista täältä.

Nikkor Z 50 mm F1,2 S

Samaan aikaan kauppoihin saadaan Nikkor Z 50 mm F1,2 S. Klassisella 50 millin polttovälin ja F1,2-valovoiman avulla kuviin saadaan kaunis taustasumennus ja pehmeän kauniit, pyöreät valopisteet eli nk. bokeh.

Objektiivi hyödyntää Z-sarjan kameran suurikokoisen objektiivinkiinnityksen, ja kun suurin aukko on 1,2, voidaan syvyysterävyyttä hallita helposti.

Hinta: 2600 €.

Saatavuus: Marraskuussa 2020.

Lue lisää objektiivista täältä.

Kaikki Nikkor Z 50 mm F1,2 S -objektiivin liikkuvat osat on tiivistetty, ja objektiivinkiinnitys on metallinen.

© Nikon

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!