Uusi objektiivisarja Sigmalta

Japanilainen objektiivinvalmistaja Sigma on ryhtynyt jakamaan objektiivinsa kolmeen eri kategoriaan niiden käyttötarkoituksen perusteella. Samalla uusien objektiivien muotoilua on parannettu sekä kiinnitetty erityistä huomiota laatuun. Kolme uudistunutta mallia näkee pian päivänvalon.

maanantai 1. lokakuuta 2012

Tästä lähtien Sigma jakaa objektiivinsa kolmeen eri kategoriaan niiden käyttötarkoituksen mukaan. Kategoriat ovat Art, Contemporary ja Sport, ja objektiivit saavat myös kirjaimerkinnät A, C ja S. Art-sarjan objektiivit on muotoiltu ajatellen optista suorituskykyä, mekaniikkaa ja värintoistoa, kontrastia ja terävyyttä. Tässä sarjassa on valovoimaisia laajakulmia, makroja ja kalansilmiä. Ensimmäinen objektiivi, Sigma AF 35mm F1.4 DG HSM A, on valmis vuoden loppuun mennessä.

Contemporary-sarjasta löytyy kevyitä ja pienikokoisia, teknologisesti uudentyyppisiä objektiiveja, kuten telejä ja voimakkaita zoomeja matkoille ja päivittäiseen käyttöön. Tämän sarjan ensimmäinen objektiivi on nimeltään Sigma AF 17-70mm F2.8-4.0 DC Macro HSM C, joka valmistuu ensi vuoden alussa.

Kolmas kategoria on Sport, jonka objektiiveilla on erityisen hyvä optinen suorituskyky. Niisä on nopeat tarkennusmoottorit, ja ne ovat sääsuojattuja. Polttovälit ovat pitkiä, joten ne soveltuvat urheilun, toiminnan ja eläinten valokuvaamiseen. Ensimmäinen tämän sarjan objektiivi tulee olemaan Sigma AF 120-300mm F2.8 DG OS HSM S, joka niin ikään valmistuu hetimiten vuodenvaihteen jälkeen.

Sigma on myös lanseeraamassa usb-telakkaa, joka kytketään tietokoneeseen. Objektiivit päivitetään kiinnittämällä ne telakkaan, ja samalla voidaan säätää parametrit, kuten esim. tarkennus. Sigma parantanut paitsi objektiiviensa ulkonäköä myös niiden piirtokyvyn kontrollointimenetelmää tuotannossaan. Tulevien uutuusobjektiivien hintoja ei vielä ole julkistettu.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!