Samyang 135 mm F2.0 ED UMC

Valovoimainen tele halvalla

Samyangin uusi teleobjektiivi 135 mm F2.0 ED UMC on huomattavan valovoimainen sekä myös edullinen verrattuna alkuperäisiin merkkituotteisiin.

tiistai 13. tammikuuta 2015

Samyang tunnetaan tasokkaista mutta hinnaltaan huokeista objektiiveista, ja uusi tele 135 mm F2.0 ED UMC kiinnostanee erityisesti muotokuvauksen harrastajia. 135 millimetrin polttoväli ja valovoima F2 on yhdistelmä, jolla on helppo erottaa kuvan pääkohde taustasta.

Optiset ominaisuudet ovat tärkeiltä osin samat kuin Canonin tunnetussa EF 135 mm F2.0L USM -objektiivissa, mutta Canonin alkuperäinen maksa noin tonnin, kun taas Samyangin vastineen hinnaksi uumoillaan vain noin reilua puolikasta tuosta. Sen voi nimittäin jo nyt tilata Yhdysvalloista, jolloin itse tuotteen hinta on 549 dollaria.

Samyang 135 mm F2.0 ED UMC:n sisällä on erityisiä ED-tyypin linssielementtejä, joiden tehtävänä on vähentää kromaattista poikkeamaa. Kaikki linssit on pintakäsitelty, mikä parantaa kontrastia, ja himmentimessä on yhdeksän pyöristettyä lehteä, joilla saadaan aikaan pehmyt taustasumennus. Yksi selkeä miinus voidaan tälle objektiiville jo nyt, ilman testausta, antaa – automaattitarkennusta ei ole.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!