Käytetyt valokuvausvälineet

Vinkkejä käytetyn objektiivin ostajalle

Muista nämä neuvot, kun ostat käytettyä objektiivia.

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Objektiivien elinkaari on paljon pidempi kuin kameroiden, joten käytetyn objektiivin ostaminen kannattaa.

Mistä kannattaa ostaa?

1. Verkosta - Facebook-ryhmistä ja kamerakirppiksiltä. Käytettyjä laitteita myyvät yleensä yksityishenkilöt. Hinnat ovat edullisia. Netissä myyvien valokuvausliikkeiden sivuilla, kuten rajalacamera.fi:ssä tai kameratori.fissä myytävät käytetyt laitteet ovat testattuja, niillä on takuu ja saat kuitin. Pyydä yksityisostoistasikin aina kirjallinen kuitti, jossa on myyjän yhteystiedot.

2. Valokuvausliikkeestä - monet valokuvausliikkeet myyvät myös käytettyjä laitteita. Hinta on tyypillisesti hiukan korkeampi kuin yksityiseltä ostaessa mutta testattu toiminta ja lyhytkin takuu ja ovat sen arvoisia.

Miten ostan yksityiseltä

1. Osta laite vain sovitettuasi sitä kameraasi. Kokeile sekä suurella että pienellä aukolla. Testaa, että automaattitarkennus toimii ja tarkista objektiivin kunto - naarmut tms.

3. Ota kannettava ja kortinlukija mukaan, että voit tarkistaa tietokoneen näytöltä kuvien terävyyden ja varmistaa, ettei objektiivissa ole vikaa, ennen kuin teet ostopäätöksen.

2. Vältä objektiivian toimittamista postipakettina. Myyjään pakkaamistaitojen ja postin pakettien käsittelyn yhteenlaskettu riski on liian suuri. Jos laite on pakko lähettää pakettina, varmista, että se on pakattu riittävän hyvin.

Millaisen hinnan käytetystä kannattaa maksaa?

1. Käytettyjen objektiivien hinnat vaihtelevat suuresti objektiivin kunnon mukaan. Vertaile netissä vastaavien laitteiden hintoja suhteessa laatuun.

2. Jos objektiivi on kovin edullinen, tarjous on luultavasti liian hyvä ollakseen totta. Ammattikuvaajat rekisteröivät objektiivinsa valmistajan tietokantaan, joten ammattikäyttön soveltuvien objektiivien kohdalla on mahdollista tarkistaa, ettei tarjottu laite ole varastettu.

Tarkista linkistä, mitä kannattaa tarkistaa ennen käytetyn objektiivin ostamista.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!