Pinout-etäohjaus peilijärkkäriin

Peilijärkkärin etäohjaaminen helpottui

Peilijärjestelmäkameran asetukset voi nyt huoletta tehdä pienen välimatkan päästä, esimerkiksi timelapse-otoksiin valmistauduttaessa. Uutuuslaite varoittaa, jos joku yrittää viedä kameran mukanaan.

maanantai 27. kesäkuuta 2016

Vaikka modernit kamerat ovat entistä älykkäämpiä, on niissä silti vain murto-osa erilaisia sensoreita verrattuna älypuhelimiin.

Mutta miten älypuhelimien ominaisuudet saadaan yhteensopiviksi peilijärjestelmäkameroiden kanssa?

Vastaus on Pinout, pieni nappi, joka liitetään kameran sisäänmenoporttiin ja joka bluetooth-yhteyden ja sovelluksen avulla mahdollistaa kameran kauko-ohjaamisen.

Pinoutin välityksellä voidaan säätää valotusta, tehdä timelapse-asetukset ja lisätä kuviin paikannustiedot sekä ääniohjata kameran bulb-aikavalotusta. Kiinnostavin toiminto on kuitenkin Loss prevention eli tietynlainen varashälytin.

Pinout: a smart, versatile gadget for your camera from Zesty Accessory on Vimeo.

Hälyttää, jos kameraa siirretään

Loss prevention siis auttaa suojaamaan kameraa varkailta esimerkiksi silloin, kun se on kiinni jalustassa tallentamassa timelapse-otosta ja kuvaaja on poissa kameran luota pitemmän aikaa.

Jos kameraa siirretään siitä kohti, johon kuvaaja on sen laittanut, lähettää Pinout hälytyksen kuvaajan taika omistajan älykelloon tai älypuhelimeen.

Koska yhteys perustuu bluetooth-tekniikkaan, ei kameraa voida etäohjata Pinoutin avulla kovin pitkän matkan päästä. Valmistajan mukaan maksimietäisyys on 20–30 metriä ympäristöstä ja siinä olevista esteistä riippuen.

Fiksu kauko-ohjain

Tällä tekniikalla voidaan kamera asettaa ottamaan kuvia paitsi tietyin tasaisin väliajoin myös aina silloin kun kuvaaja on liikkunut tietyn matkan.

Tämä järjestelmä pystyy ohjaamaan kerralla peräti kymmentä eri kameraa, joten se mahdollistaa myös Matrix-tyyppisten 3D-tehosteiden tekemisen.

Tämä tekniikka on vielä osittain kehittelyvaiheessa, joten itse tuotteita on saatavana vasta vain joihinkin Nikonin ja Fujifilmin kameramalleihin. Mutta Pinoutin takana oleva yhteisö, Zesty, on ilmoittanut, että Pinout-nappeja on lähiaikoina tulossa muihinkin kameroihin.

Tuotekehitystyö on kuitenkin riippuvainen joukkorahoituksesta, jonka keräyssivusto Indiegogo löytyy täältä.

Yksi Pinout-napin ja sovelluksen sisältävä paketti maksaa 26 dollaria.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!