Peilijärkkärin kuvat suoraan taulutietokoneelle

Uusi CameraMator-laite tuo verkko-ominaisuudet moniin peilikameroihin, joissa niitä ei ole valmiina. Kuvat siirtyvät langattomasti taulutietokoneelle sitä mukaa kun niitä otetaan. Projektin tuotekehittelystä ja rahoituksesta ovat vastanneet harrastajat.

tiistai 15. tammikuuta 2013

Yhä useampia järjestelmäkameroita voi jo nykyään säätää ja ohjata langattomasti, mutta tämä mahdollisuus kuitenkin puuttuu vielä useimmista malleista, varsinkin peilijärjestelmäkameroista. Jos kuvaaja on muuten tyytyväinen kameraansa mutta kaipaa lisäksi langattomia ominaisuuksia, hänen kannattaa harkita CameraMatorin hankkimista.

Projekti nimeltä kickstarter.com sai alkunsa Irvinessä, Etelä-Kaliforniassa. Valokuvausharrastajat lahjoittivat projektille rahaa, ja kun 80 000 dollaria oli kasassa, idea lähti tuotantoon. CameraMator on langaton lähetin, joka kiinnitetään kameran salamakenkään. Laitteen ansiosta kameraa voidaan kauko-ohjata taulutietokoneen avulla, kunhan tietokoneeseen on asennettu tarvittava sovellus.

Otetut kuvat ilmestyvät saman tien tabletin näytölle, koska CameraMator muodostaa ympärilleen langattoman verkon. Laite on yhteensopiva esimerkiksi monien Canonin ja Nikonin kameroiden kanssa, ja yhteensopivien lista pitenee päivä päivältä. Lisätietoa CameraMatorista on täällä englanniksi. Hinnaksi on arvioitu kolmisensataa dollaria eli alle 250 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!