DJi Spark -nelikopteria voidaan ohjata käsillä.

Uusi kamerakopteri voidaan lähettää ilmaan kämmeneltä.

© DJI

DJI Spark on helppokäyttöinen kopteri

Ilmakuvien ottaminen helpottuu uuden kauko-ohjattavan nelikopterin myötä. DJI:ltä on nimittäin ilmestynyt käsillä ohjattava kopteri.

keskiviikko 24. toukokuuta 2017 teksti K. Nygaard

Kauko-ohjattavat kopterit ovat ottaneet omakseen tähän asti lähinnä ammattikuvaajat ja aktiiviharrastajat, mutta kiinalainen DJI hamuaa asiakkaikseen suuria massoja.

Spark painaa vähemmän kuin limonadipullo ja on sitä lyhyempi, siitä on olemassa viittä eri väriä, ja sen voi lähettää ilmaan muutamassa sekunnissa ilman älypuhelinta ja kauko-ohjainta. 

Spark asetetaan kämmenelle, painetaan kaksi kertaa käynnistyspainiketta, ja niin lähtee 300 gramman laite yläilmoihin.

DJI Spark yellow

Kamera roikkuu gimbaalista, joka vakaa kameran tärähtelyn.

© DJI

Kun käyttäjä kääntää kättään, kopteri kääntyy, ja kun sille heilautetaan kättä, se lentää noin kolmen metrin päähän ja on valmis ottamaan selfietä ja muita kuvia komennon saatuaan. 

Jos sitä halutaan lennättää kauemmas, se onnistuu älypuhelimen avulla aina 100 metrin etäisyydelle. Siitä eteenpäin, 500 metriin saakka, tarvitaan erillistä kauko-ohjainta.

Sparkissa on erilaisia lentotiloja, joita käytettäessä kopteri seuraa esim. polkupyöräilijää etupuolelta, takapuolelta, sivulta, tai se voi myös kiertää tätä. Tämä ominaisuus on myös DJI:n suuremmissa ja kalliimmissa malleissa.

DJI Spark osaa leikata videota

DJI Spark

DJI Sparkia on olemassa viitenä värivaihtoehtona.

© DJI

QuickShot -tilassa tämä lentävä ihmevekotin osaa ilman ihmisen apua kuvata videota tietyistä kuvakulmista sekä automaattisesti editoida otoksista pienen videon.

Kameran resoluutio on 12 megapikseliä ja kuvakenno 1/2,3 tuuman kokoinen eli huomattavasti suurempi kuin esimerkiksi iPhone 7:n kenno. Optiikka vastaa kinokoon 25 millimetriä, ja valovoima on kiinteä F2,6. Video on Full HD -laatua.

DJI Spark red

DJI Sparkin kokomitat ovat 14,3 × 14,3 × 5,5 cm.

© DJI

Sparkissa on sensoreita, jotka pienentävät riskiä törmätä esteisiin, ja laite osaa itse palata ohjaajansa luo. Kopterin hinta on 600 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!