Dronesurfing

Lennokkisurffaus – uusi urheilumuoto?

Kuvauskopterit ja muut kauko-ohjattavat lennokit eivät ole olemassa ainoastaan ilmakuvausta ja sotilaskäyttöä varten. Katso esimerkki vaihtoehtoisesta käyttötarkoituksesta kaapaamaltamme videolta, josta on tullut nettihitti.

tiistai 13. syyskuuta 2016

Sitä mukaa kun kauko-ohjattavat kopterit yleistyvät, saamme kuulla juttuja ja nähdä videoita siitä, kuinka näitä laitteita hyödynnetään erilaisissa tehtävissä pensasaidan leikkuusta pizzojen tai kukkien toimittamiseen perille.

Tai miten olisi päiväkahvit suoraan kirjoituspöydälle?

Viimeisin keksintö tällä elämänalueella lienee lennokkisurffaus (engl. Dronesurfing), jossa pienoiskopteri vetää lainelautailijaa perässään.

Vaatii vahvan kopterin

Lennokkisurffaus vaatii kuitenkin erityisen tehokkaan kopterin. Videolla nähtävä malli on Freefly Alta 8 drone, joka maksaa noin 17 500 dollaria Yhdysvalloissa. Jos kopterien hinnat jatkavat laskuaan laitteiden yleistyessä, voi tietysti myös tämä harrastus yleistyä.

> Lue myös: 10 hauskaa nelikopterivideota

Kannattaa kuitenkin muistaa, että tätä videota ei ole tehnyt joku satunnainen surfaaja vaan kyseistä kopteria valmistava yritys Freefly.

Internetissä käy (tässäkin asiassa) kiivas keskustelu uudesta harrastuksesta ja sen eri puolista. Freefly ei kommentoi asiaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!