Kuvauskopteri keihästettiin alas keskiaikafestivaaleilla

Nykyajan siipien havinalle stoppi

Kuvauskopterit jakavat mielipiteitä – ja ovat joskus myös suoranaisessa vaarassa, mikä voi johtua ainakin lennättäjien kokemattomuudesta, säistä ja vihaisista naapureista.

perjantai 13. toukokuuta 2016

Tämän sai tavallaan kokea valokuvaaja Gennady Tolcheyev kuvatessaan suurta taistelukohtausta Rusborg-historiafestivaaleilla Venäjällä.

Yksi kohtaukseen osallistuneista oli ilmeisesti sitä mieltä, että multikopterit eivät kuulu tällaisiin tilaisuuksiin, sillä hän kesken taistelunnujakan kohotti keihäänsä kohti kopteria sillä seurauksella, että heitosta tuli sangen kallis napakymppi.

via GIPHY

Soturi maksaa viulut

Kyseessä oli historiallisen siltataistelun rekonstruointi. Russia Today -uutismedian ja tapahtuman järjestäjien mukaan keihäs ei ollut oikea taisteluase, vaan siinä oli pehmyt kärki.

Siksi keihäs ei vaurioittanut kopteria sisältäpäin, ja laite kärsi ainoastaan pienehköjä vaurioita tullessaan alas kolmen–neljän metrin korkeudesta.

Keihään heittänyt soturi korvasi kopterin korjauksesta aiheutuneet kulut sen omistajalle vapaaehtoisesti, mutta internetissä monet ovat ilmaisseet tukensa heittäjälle siksi, että tämä pudotti kopterin alas. He ovat perustelleet teon hyväksymistä sillä, että tämän kaltaisten historiafestivaalien idea on jäljitellä mennyttä aikaa mahdollisimman autenttisesti – ja Russia Todayn mukaan kaikki modernit laitteet ovat kiellettyjä tässä kyseisessä tapahtumassa.

Tapaus on muutaman päivän ajan ollut nähtävillä Youtubessa, ja videota on jo nyt katsottu yli 400 000 kertaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!