Uusi kuvauskopteri DJI:ltä

Kuvauskopterivalmistaja DJI on esitellyt uuden Phantom 4 -multikopterin, jossa on entistä parempi kamera ja joka osaa väistellä esteitä.

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

DJI julkisti eilen uuden nelikopterimallin, jonka nimi on Phantom 4. Valmistajan mukaan ammattilaistasoinen valo- ja videokuvaus ilmasta on uutuuden myöstä helpompaa kuin koskaan tähän asti.

Uusi kopterimalli osaa väistää vastaan tulevia esteitä. Sen etuosassa on kaksi optista sensoria, jotka tunnistavat törmäysvaaran etukäteen, ja laite pysähtyy rekisteröityään esteen. Se ohittaa tai ylittää esteen, jos se on mahdollista, ja niin ohjaaja voi keskittyä kuvaamiseen. Kopteri toimii näin myös silloin kun se ohjelmoidaan palaamaan lähtöpisteeseensä.

Näyttöä koskettamalla kopteri voidaan lähettää haluttuun paikkaan, ilman kauko-ohjaimen ohjausvipuja. Lisäksi kopterissa on toiminto, jota käyttämällä laite saadaan seuraamaan muita ihmisiä tai vaikka kulkuneuvoja, eikä tähän tarvita lisälaitteita. Samalla lennättäjä voi säädellä laitteen lentokorkeutta, kameran kuvakulmaa ym. kauko-ohjaimen avulla.

Näiden kahden uuden toiminnon ansiosta kopterilla voidaan helposti esimerkiksi seurata maastopyöräilijää ilman suurempaa huolta törmäämisestä puihin ja muihin esteisiin.

Phantom 4:ssä on edeltäjämallia parempi kamera. Objektiivissa on kahdeksan asfääristä linssiä, mikä parantaa kuvaterävyyttä ja vähentää optisia virheitä.

Lentoaika on viisi minuuttia edeltäjää pitempi uuden akun ansiosta – teoriassa yhdellä latauksella voi lennättää 28 minuuttia. Lentonopeus on nyt peräti 72 km/h? Hinnan oletetaan asettuvan noin 1600 euron paikkeille.

Laitetta voi tilata täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!