Canon upotti objektiiviin salaman

Canon uudessa valossa

Canon on julkistanut maailman ensimmäisen automaattitarkenteisen objektiivin, jossa on makrosalama. Samalla esiteltiin uusi Speedlite-sarjaan kuuluva salamalaite.

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Canonin uusi EF-M 28 mm F3.5 Macro IS STM -objektiivi on tehty EOS M -sarjan kameroille, ja sen lähin tarkennusetäisyys on vain 15 mm.

Objektiivilla voidaan valaista pienet kohteet läheltä, eli se toimii rengassalaman tavoin.

Tämän kompaktin objektiivin paino on vain 130 grammaa, eli kyseessä on maailman kevyin peilittömiin järjestelmäkameroihin valmistettu makro-objektiivi.

Objektiivi tarjoaa sekä luonnollisen kokoisen, yksinkertaisen suurennuksen että 1,2-kertaisen suurennuksen Super Macro -tilassa. 15 mm:n lyhin tarkennusetäisyys auttaa ikuistamaan kohteen pienimmätkin yksityiskohdat. Canonin optisen kuvanvakaimen ansiosta voidaan kuvata myös käsivaralta ilman kameran tärähtelystä aiheutuvaa epätarkkuutta. Suositushinta on 390 euroa.

Uusi Speedlite-salama

Canon tuo markkinoille myös uuden salamalaitteen nimeltään Speedlite 600EX II-RT.

Canon lupaa, että sen suorituskyky on jopa 50 prosenttia edeltäjämallia parempi jatkuvalla kuvauksella ja peräti 100 prosenttia parempi, kun käytössä on uusi, erillinen CP-E4N-akku. Salama on suojattu ylikuumenemiselta.

Ohjeluku on 60 herkkyydellä ISO 100, mikä takaa hyvän kuvausetäisyyden, ja salamalla voidaan kuvata 20–200 mm:n polttoväleillä sekä jopa 14 mm:n laajakulmalla sovittimen kanssa. Salamalaitteen ovh. on 770 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!