Nikon - valoa myös kuvan reunoille

Nikonin uutuussalama sopii sekä ammattilaisille että vaativille aktiiviharrastajille. Eilen julkistettu SB-910 on huippumalli, jonka edeltäjä on SB-900.

torstai 1. joulukuuta 2011

Nikon SB-910 kuuluu Nikonin Speedlight-sarjaan ja on yhteensopiva FX- ja DX-koon järjestelmäkameroiden kanssa. Se valaisee alueen, joka vastaa kinokoon 17-200 millin polttoväliä, ja siinä on kolme valaisutapaa, joilla valon suuntaamista voi hallita.

Edeltäjä SB-90 on ollut suosittu, eikä SB-910:llä ole syytä tyytyä vähempään. Käyttäminen on entistä mukavampaa uuden valikon, isomman lcd-näytön ja valaistujen valitsimien ansiosta. Laitepakettiin kuuluvat kovasta muovista valmistetut värisuotimet, joita käytetään hehkulamppujen ja loisteputkien valossa kuvaamiseen.

Salamalaitteen välähdyspäätä voi nostaa 90 astetta ylös ja laskea seitsemän astetta alaviistoon. Sivusuunnassa pää liikkuu täydet 180 astetta. Täysikennoisella rungolla ja 35 millin polttovälillä kuvattaessa SB-910:n ohjeluku on 34 herkkyydellä ISO 100. Kun polttoväli on 135 mm, on ohjeluku 54,5. Kuumentumissuojaus estää salamaa lämpenemästä liikaa silloin kun sitä lauotaan monesti peräkkäin. SB-910 voi ehtiä kauppoihin jouluksi, ja hinta on reilut 500 euroa. Lisätietoa saa valmistajan sivuilta http://nikon.fi/fi_FI/product/speedlights/speedlight-sb-910.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!