Pentax suojautuu syyssateilta

Monet Pentaxin objektiiveista ja kamerarungoista ovat sääsuojattuja, ja nyt vuorossa ovat salamalaitteet: markkinoille on tulossa kaksi vesitiivistä mallia.

perjantai 30. elokuuta 2013

Pentaxin peilijärjestelmäkamerat K-50 og K-5 II on tiivistetty niin, ettei vesi pääse tärvelemään niiden herkkiä, sähköllä toimivia osia, ja myös WR-objektiivit on tiukasti tiivistetty. Pentax on sääsuojannut nyt myös uusimmat salamalaitteensa AF-360FGZ II:n ja AF-540GZ II:n, joilla on olemassa edeltäjämallit, kuten nimistäkin voi päätellä.

Molemmissa on 28 tiivisterengasta, joiden ansiosta laitteet kestävät sadetta. Kuvaaja, jolla on jommankumman salaman lisäksi Pentaxin sääsuojattu kamerarunko ja objektiivi, voi huoletta kuvata vaikka kaatosateessa. Molemmissa malleissa on etupuolella LED-valo, jota voi käyttää videokuvauksissa sekä täytevalona muotokuvauksissa ja automaattitarkennuksen apuvalona.

Salamalaitteiden zoomheijastin toimii polttovälialueella 24-85 mm, ja salamaan voi ohjelmoida yhdeksän erilaista valmista käyttäjäasetusta. AF-360FGZ II:n ohjeluku ISO-arvolla 100 on 36, ja laitteen suositushinta on noin 370 euroa. AF-540GZ II:n ohjeluku on 54 ja hinta noin 580 euroa. Toimitukset alkavat syyskuun lopussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!