Pikkusalama pikkujärkkäriin

Metzin uusi salamalaite sopii peilittömiin järjestelmäkameroihin. Se on kooltaan niin näppärä, että se pujahtaa vaikka paidan rintataskuun.

maanantai 13. lokakuuta 2014

Metz Mecablitz 26 AF-1 digital on uusi kompakti salamalaite, joka sopii moniin pieniin järjestelmäkameramalleihin. Sitä voidaan käyttää myös videokuvausvalaisimena, sillä siinä on led-lamppu, jonka valoteho on 30 luxia. Valokuvattaessa led-lamppua voidaan mainiosti käyttää myös kameran tarkennuksen apuvalona. Laitteen ohjeluku on 26.

Tässä salamassa on kääntyvä pää, joten sen valo voidaan heijastaa esim. valkoisen katon kautta ja näin pehmentää valoa vaikkapa ihmiskuvia otettaessa. Laitteen heijastin ja laajakulmahajotin on tehty niin, että salama valaisee koko kuva-alan 24–85 mm:ä vastaavilla polttoväleillä kuvattaessa. Tämä laite voi toimia myös orjasalamana, joka laukaistaan kameran omalla salamalaitteella.

Metz-salama Canonin, Fujifilmin, Leican, Nikonin, Olympuksen, Panasonicin, Pentaxin ja Samsungin kameroihin sekä Sonyn uuteen MI-kiinnitykseen. Metz Mecablitz 26 AF-1 digital maksaa reilut 100 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!