Suurtesti: erilliset salamalaitteet

Kun vallitseva valo ei riitä, tarvitaan salamalaite, jonka valon voi suunnata kohteeseen heijastamalla. Huippumallien lisäksi myös halvassa hintaluokassa on kiinnostavia vaihtoehtoja.

torstai 13. joulukuuta 2012

Vaikka kuinka arvostaisi kuvaamista vallitsevassa valossa, aina silloin tällöin tulee eteen tilanne, jossa salama on välttämätön. Esimerkiksi perhejuhlissa ja muissa vastaavissa tilaisuuksissa valoa on usein liian vähän, ja jos valoa onkin, se on sekavaloa tai vastavaloa. Kameran omalla salamalla voi selvitä joistakin tilanteista, mutta suurimmasta osasta ei. Sen kantomatka on vain muutamia metrejä, ja sen suora valo on kohteelle erittäin epäedullinen. Pelkkään kameran salamaan luottaminen on yhtä järkevää kuin lähteä lumimyrskyyn kesäpusakassa. Se on parempi kuin ei mitään, mutta käytännössä kuitenkin riittämätön. Kameran salaman haittapuoli on lisäksi se, että se kuluttaa lyhyessä ajassa kohtalaisen paljon virtaa kameran akusta.

Testissä on sekä kameravalmistajien että muiden valmistamia salamalaitteita. Kameramerkit, joihin testin salamat sopivat, ovat Canon, Nikon, Pentax ja Sony sekä Olympuksen ja Panasonicin Micro Four Thirds -kamerat.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!